KookJij
Lees meer Lees minder

Snack recepten

Op deze pagina vind je alle hapjes om van je feestje een succes te maken. Zowel warme als koude snacks zijn hier volop te vinden. Zelf bitterballen maken? Het is een klusje, maar je gooit er zeker hoge ogen mee!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Snacks recepten

    1. Een heerlijke snack voor bij de borrel, ook heerlijk op een sneetje wit- of roggebrood. Ingredienten: 1000 g leverworst (liefst van goede kwaliteit), 1 liter blanke natuurazijn, halve liter water, kruiden, zoals:, zout, handje hele zwarte peperkorrels, 6 pimentkorrels, 6 gedroogde Spaanse pepertjes, forse tl. jeneverbess...
    2. Een lekker hapje voor bij de borrel, of als voorgerecht Ingredienten: wraps, pesto pikant, zachte Mon Chou, gerookte kipfilet, gesneden, sla naar keuze
    3. Ingredienten: 100 gram gaar soepvlees, 3 zoetzure augurken, 1 eetlepel zoetzure uitjes, ½ fijngesnipperde ui, aromatzout, peper, 2 eetlepels currysaus, 100 ml halvanaise of mayonaise

    4. . Ingredienten: 250 g zelfrijzende bloem, 6 bio-eieren, 75 cl halfvolle biomelk, 250 g mozzarella, 150 g zongedroogde tomaten, 1 rode ui, 100 g jonge sla, 40 g walnoten, 40 g biopijnboompitten, enkele blaadjes verse basilicum, 2 el culi...
    5. Ingredienten: voor de vulling:, ½ kool fijngesneden, 1 bosje kouseband in stukjes van een halve cm gesneden, 500 g taugé, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 stuk kipfilet, zwarte peper, zout, 2 stukjes laos (1 cm), 1 salamblad, Voor...
    6. Ingredienten: *Soesjes:, 75 g boter, 100 g bloem, zout, 3 eieren, *Vulling:, 1 pakje a 200 gram verse roomkaas, bijv. van Aldi, monchou, Philadelphia o.d., 1/2 zakje geraspte belegen kaas, 1/2 klein rood pepertje, of lepeltje sambal n...
    7. Hiermee wordt bedoeld dat het vlees eerst wordt gemarineerd in de adobo-marinade.Dat bestaat uit ketjap of soja saus met een azijnachtige stof en diverse s... Ingredienten: ADOBO is een gerecht uit de Filippijnen waarin kip en varkensvlees wordt verwerkt met azijn en ketjap., 600 gram varkensvlees,in blokken van 4x4 cm, 400 gram kippenvlees (drumsticks), rijstolie, 2 grote uien,gesnipperd,...
    8. Pierogi zijn een soort gevulde deeg-envelopjes. Ze zijn in de slavische, Baltische en russische landen een populair recept. Ze zijn vergelijkbaar met de I... Ingredienten: 125 cc melk, 225 gram bloem, 3 geklutste eieren, 3 cc zeezout, 4 eetlepels olijfolie, 5 sjalotjes snipperen, 5 teentjes knoflook snipperen, 5 cc vers gemalen zwarte peper, 5 cc zeezout, 3 cc djinten, 3 cc gemalen allspi...

    9. Ingredienten: ca. 4 handvol Cornflakes, ca. 5 stuk reep chocolade, ca. 10 stuk cake bakjes
    10. Ingredienten: 1 pot pinkaas a 350 gram( wel smeuig zonder stukjes), 1 pakje slagroom a 200ml, 1 liter volle melk, 20 scheppen suiker (koffielepel), 1 plastic beker koffiemelk, ± 14 plastic bekers, 1 garde, 1 mengkom, 1 pannelikker, e...
    11. kermis Ingredienten: Voor de salade:, ------, 500-700 gram gekookte aardappelen (vastkokende), afgekoeld, 3 hard gekookte eieren, 1 klein blikje smac (de echte) in blokjes, of 200 gram gekookte ham in blokjes, of restje soepvlees, 1 zure ap...
    12. Ingredienten: 125 gr bloem, snufje zout, 2 eetl maïsmeel (=maïzena), 6 eetl suiker, 7 eetl olie, 2 eiwitten, 3 eetl water
    13. Ingredienten: -500 gram worstdeeg van mager varkensgehakt (slagers die zelf worst maken zouden dit moeten kunnen leveren of je moet het zelf maken), -2 eetlepels rijstolie, -6 sjalotjes, fijn gesnipperd, -4 teentjes knoflook ,ragfijn...

    14. Heerlijk hapje en een prima tapas gerechtje. Wel voor liefhebbers van pittig eten. Ingredienten: Groene pepers (in het zuur), Chorizo worst
    15. Ingredienten: 4 koppen rijst van de vorige dag, 2 sjalotten,fijn gesnipperd, 4 tenen knoflook,ragfijn gesnipperd, 3 eetlepels maisolie, nasigoreng-mix voor 4 personen:, -2 theelepels ketumbar, -1 theelepel djinten, -1 theelepel kunjit...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Dagschotel: puree vergezeld van appelcompot en bloedworst
    Dagschotel: puree vergezeld van appelcompot en bloedworst Categorie Dagschotel
    Een dagschotel voor de liefhebbers. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Vis: kabeljauwhaasje met porei in een romig sausje vergezeld van zoete aardappelpuree
    Vis: kabeljauwhaasje met porei in een romig sausje vergezeld van zoete aardappelpuree Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Pasen
    Paasbest gerechtje . De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  3. Groenten: lente salade
    Groenten: lente salade Categorie Bijgerechten, Groenten, Salades
    Deze groentensalade ideaal voor bij de BBQ . De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  4. Soep: tomatengroentensoep
    Soep: tomatengroentensoep Categorie met Groente
    Lentesoepje. De bereidingstijd in cira 45 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  5. Appelcompot  met kaneel en rucola
    Appelcompot met kaneel en rucola Categorie Overig
    Gestoofde appelblokjes altijd lekker. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  6. Pizza: fantasie van de chef
    Pizza: fantasie van de chef Categorie Pizza's
    Simpel en lekker. De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  7. Paasbroodje gevuld
    Paasbroodje gevuld Categorie Gerecht, Pasen, Warm
    Laat je fantasie de vrije loop en vul het broodje naar je eigen zin.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  8. Kip in filodeeg
    Kip in filodeeg Categorie Gevogelte
    Een leuk en makkelijk recept. Maak het laat weten wat je er van vindt.. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Vlaamse rode kool
    Vlaamse rode kool Categorie Groenten
    Een recept uit een oud kookboek van mijn vader.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Rode kool met appelblokjes
    Rode kool met appelblokjes Categorie Groenten
    Rode kool met kaneel en appeltjes. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.