KookJij

Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes

Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes. Say cheese!
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 795 kCal energie
35 Gram eiwit
34 Gram vet
83 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: AH
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de macaroni met eventueel wat zout in 10 minuten beetgaar.
  3. Snijd ondertussen een ½ cm van de harde onderkant van de bloemkool.
  4. Snijd de roosjes van de stronk en halveer grote exemplaren, zodat je allemaal roosjes van gelijke grootte hebt.
  5. Verdeel de bloemkool in kleinere roosjes en voeg ze de laatste 3 minuten van de kooktijd aan de pasta toe.
  6. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 minuten op middelhoog vuur.
  7. Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn.
  8. Voeg toe aan het spek en bak 2 minuten.
  9. Neem het spek en de ui uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
  11. Bak al roerend 3 minuten  tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).
  12. Voeg de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 minuten tot een dikke saus.
  13. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.
  14. Giet de pasta en bloemkool af.
  15. Schep om met het spek, de saus en 2/3 van de kaas.
  16. Verdeel over de ovenschaal.
  17. Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi de pasta ermee.
  18. Bak circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst