Recept
« Terug naar recepten
Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes
PT50M
Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes
Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes.
Say cheese!
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
795 kCal energie
35 Gram eiwit
34 Gram vet
83 Gram koolhydraten
35 Gram eiwit
34 Gram vet
83 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
AH
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook de macaroni met eventueel wat zout in 10 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen een ½ cm van de harde onderkant van de bloemkool.
- Snijd de roosjes van de stronk en halveer grote exemplaren, zodat je allemaal roosjes van gelijke grootte hebt.
- Verdeel de bloemkool in kleinere roosjes en voeg ze de laatste 3 minuten van de kooktijd aan de pasta toe.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 minuten op middelhoog vuur.
- Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn.
- Voeg toe aan het spek en bak 2 minuten.
- Neem het spek en de ui uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
- Bak al roerend 3 minuten tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).
- Voeg de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 minuten tot een dikke saus.
- Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.
- Giet de pasta en bloemkool af.
- Schep om met het spek, de saus en 2/3 van de kaas.
- Verdeel over de ovenschaal.
- Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi de pasta ermee.
- Bak circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.