-
Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
Categorie: Koud, Pasen, Kerst
20 min
Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren.
Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
-
Gekookte droge worst
Categorie: Koud
60 min
"Volgens grootmoeders recept". Dit lekkers heb ik van mijn oma geleerd. Heel simpel maar erg lekker.
Ingredienten: 2 droge worsten, Water
-
Münsterländer Struwen
Categorie: Warm, Vegetarisch, Warm, Pasen
20 min
Münsterländer Struwen zijn een soort "Drie in de pan". In het Katholieke Münsterland in Duitsland worden deze Struwen traditioneel...
Ingredienten: 200 gram rozijnen - , 1/8 liter + 1/4 liter melk - , 4 eetlepels suiker -, 40 gram verse gist - , 500 gram bloem - -, 1 ei (grootte M) - , 1 afgestreken theelepel zout , boter of zonnebloemolie om te bakken - , poedersui...
-
Hartige petit fours
Categorie: Koud
25 min
Ingredienten: 9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst, 300 g verse geitenkaas, op kamertemperatuur, 3 eetlepels peterselie, heel fijngehakt, 3 eetlepels verse basilicum, heel fijngehakt, versgemalen zwarte peper, 1/2 rode pa...
-
Chips
Categorie: Koud, Koud
20 min
Ingredienten: 10 aardappels, frituurvet, snufje zout, (peper)
-
7 verschillende soorten gevulde eieren voor Pasen
Categorie: Overig, Koud, Koud, Koud
20 min
Met Pasen wordt bij veel mensen uitgebreid ontbeten, gebruncht of geluncht. Daar horen natuurlijk
passen natuurlijk gevulde eitjes bij. Ik heb hier een aa...
Ingredienten: Voor elk soort gevulde eitje hardgekookte eieren. De rest vind je bij het recept, De hoeveelheden voor de vullingen vind je bij de beschrijving vann het recept.
-
Amuse beenham,+ komkommer
Categorie: Amuse, Koud
15 min
Een simpele amuse voor bij de borrel, een feestje of partijtje, altijd geslaagd!
Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper
-
Broodkuipje gevuld met filet american
Categorie: Koud, Koud
40 min
Ingredienten: Peper en zout, 600 gr. rundvlees, mager, 16 sneden brood, wit, 4 el. olie, 4 el. mayonaise, 2 el. kappertjes, 60 druppels worcestershiresaus, 2 stuks sjalotten, 2 stuks augurken
-
Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.
Categorie: Amuse
15 min
Eenvoudig voorgerechtje of amuse in een glaasje met een gouden
combinatie van avocado en gerookte zalm.
Ingredienten: 100 gr gerookte zalm in stukjes gesneden, enkele plukjes rucola of veldsla, crème fraîche, peper en zout uit de molen , 1 rijpe avocado, 1 /2 el geroosterde sesamzaadjes, enkele druppels citroensap
-
Surinaamse saucijzenbroodjes
Categorie: Warm, Koud
30 min
Ingredienten: 500 g half-om-half gehakt, 2 pakken diepvries bladerdeeg (20 stuks), 1 rode Adjoema peper, 1 klein uitje, 2 teentjes knoflook, 2 eierdooiers, 1 eetlepel ketjap manis, 1 afgestreken theelepel nootmuskaat, zout, zwarte pep...
-
Gevulde eieren
Categorie: Koud
60 min
Ingredienten: Gewone gevulde eieren:, 4 hardgekookte eieren, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd, bieslook, tijm, peper en zout, ketchup, Gevulde pesto eieren:, 4 hardgekookte eieren, 1,5 eetlepel pesto, 2 eetlepels olijfolie,...
-
Alikruiken (krukkels)
Categorie: Amuse
20 min
Ingredienten: 1kg alikruiken, 250 gram bouquet (=grof gesneden prei, ui en wortel), 2 laurierblaadjes, 2 dl witte wijn
-
Mousse van gerookte makreel met rode biet, yoghurt
Categorie: Amuse
60 min
Ingredienten: 400 g Gerookte makreel, 1 dl Visbouillon, 2 dl Geslagen room, 3 bl Gelatine, 0,5 dl Room, Cayenne peper, Zout, Puree van rode biet:, 3 Rode bieten, 2 el Frambozenazijn, 1 el Hazelnootolie, 2 el Rode port, Peper en zout,...
-
Fjord forel met prei en mayonaise
Categorie: Amuse
30 min
Ingredienten: 4 Noorse Fjordforel filets van 60 gr., 1 grote of 2 kleine prei, fijngesneden, 50 g mayonaise, 20 gr mozzarella kaas, 3 theel. sake, 3 theel. rijstwijn, 3 theel. sojasaus
-
Pretzels (zoute krakelingen)
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 300 gram tarwemeel;, 1 dl handwarm water;, 1 zakje (10 gram) gist;, 1/2 eetlepel suiker;, 1 ei;, grove zoutkorrels.
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart