Recept
« Terug naar recepten
Thais runder stoofvlees
PT120M
Thais runder stoofvlees
Een van de lekkerste dingen van de herfst en winter zijn de heerlijke stoofpotjes.
De Thaise keuken is bij mij nogal favoriet dus deze stoofschotel moest en
zou ik proberen en met succes. Het is makkelijk te maken en omdat er al
groenten in zitten hoef je alleen nog wat rijst of noedels erbij te koken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Koksland/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thais runder stoofvlees te bereiden
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verwarm in een ruime stoofpan de arachideolie en bak daarin de fijngesneden chilipeper kort even aan.
- Voeg vervolgens de rundvleesblokjes toe en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg als het vlees begint te bruinen de gesnipperde uien, gember en knoflook toe.
- Roer alles goed door en voeg vervolgens de sojasaus, vissaus en bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Doe de deksel op de pan en laat minstens 2 uur rustig sudderen.
- Maal ondertussen de pinda's en droge rijst fijn (ik gebruik een koffiemolen) en voeg na twee uur toe aan de saus.
- Laat alles nog minstens een uur doorsudderen. Proef vervolgens of het vlees mals en zacht is geworden. zo niet laat het vlees dan gewoon nog een tijdje doorsudderen.
- Snijd in broccoli in roosjes en blancheer deze. Giet de geblancheerde broccoli af en zet even apart. Hak de bosuitjes fijn en de koriander ook. Zet opzij.
- Voeg de broccoli en taugé toe aan het rundvlees en zet de hittebron gedurende 1,5 minuten hoog en roer goed door.
- Doe de hittebron uit en bestrooi het gerecht met de koriander en fijn gesneden bosui.