KookJij
Lees meer Lees minder

Saus & dressing recepten

Op deze pagina vind je álle sauzen en dressings om je maaltijd te verrijken. Van zoet tot hartig of pittig, zowel warm als koud. Zelf mayonaise maken? Een fluitje van een cent!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Sauzen dressings recepten

    1. Ingredienten: 3 grote uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, peper en zout, heet water
    2. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
    3. Lekkere saus voor bij de shoarma Ingredienten: zonnebloemolie, tomatenpuree, uien, halve komkommer, fijn gesneden peterselie en koriander, wittewijnazijn, suiker, tabasco, zout, zwarte peper naar smaak

    4. Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie
    5. Ingredienten: Rawit, Suiker, Trassi, Bouillonblokje, Ui, Tomaat, Tomatenketchup, Zonnebloemolie
    6. Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie. Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d... Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
    7. Ingredienten: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in kwart ringen, 1 grote rode paprika, in reepjes, 2 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 kippenbouillontablet opgelost in 3 dl. water, 2 eetlepels bloem, 2 volle eetlepels tomatenpuree, 1 c...
    8. Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden. Ingredienten: Madame Jeanette, Suiker, Citroensap, Zout, Zonnebloemolie, Azijn, Knoflook, Uien

    9. Ingredienten: 1/2 blokje groentebouillon, 2 el bloem, 1/2 koffielepeltje zachte mosterd, 80 ml room, ongeveer 150 ml water
    10. Ingredienten: - 200 gram verse basilicum, - ± 6 tal sjalotten, - 150 ml. room, - 50 gram Bavaria blu, - grof zeezout, - vers gemalen zwarte peper
    11. Deze saus past eigenlijk wel overal bij,maar wordt vooral gebruikt bij visgerechten (sushi,sasjimi,vistartaar,gejookte vis,gerechten met "rood"v... Ingredienten: Zie boven, ***, 1 eetlepel geraspte gember, 2 teentjes knoflook, 1-2 sjalotjes, 2 lenteuitjes, het wit en het lichtgroene deel, rasp van 1 limoen, 2 eetlepels limoensap, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel oestersaus, 2 eetl...
    12. Ingredienten: ½ l bonennat, 1 ui, 45 g bloem, 100 g doorregen rookspek, ¼ dl azijn, peper
    13. Ingredienten: - 1 rode ajuin fijn gesneden, - 300 gr champignons in schijven gesneden, - 4 tal lookteentjes fijn gesneden, - flink wat rode besjes peper, - gemalen zwarte peper, - chili poeder, - een flinke scheut whiskey, - 250 ml ro...

    14. Ingredienten: 4 kemirienoten geraspt, 3 el ketjap manis, 2 el santen mix, 2 tl djahé, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tl sambal oelek, 0,5 el witte basterdsuiker, 1 el citroensap, 1 el (arachide)olie, 2 dl kokend water, 2 el bawang goreng...
    15. Ingredienten: - 75 gram verse dragon, - 400 ml room, - peper, - zout, - 3 sjalotjes, - boter
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Chocolade Chilibrownie
    Chocolade Chilibrownie Categorie Gebak
    Pittig en zoet, een heel fijne combinatie in deze Chocolade Chilibrownie.. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  2. Koolhydraatarme tortillachips
    Koolhydraatarme tortillachips Categorie Overig
    Koolhydraatarme tortillachips. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Sambal goren udang (garnalen) voor beginners
    Sambal goren udang (garnalen) voor beginners Categorie Sauzen
    Sambal goren udang (garnalen) voor beginners. Het is afkomstig uit de Oosterse keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor ongeveer 1 personen.
  4. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  5. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  8. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  9. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  10. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.