-
Oud Hollandsche Uiensaus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 3 grote uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, peper en zout, heet water
-
Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
Categorie: Warm, Sauzen
25 min
Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
-
Rode uiensaus voor bij de shoarma
Categorie: Koud
15 min
Lekkere saus voor bij de shoarma
Ingredienten: zonnebloemolie, tomatenpuree, uien, halve komkommer, fijn gesneden peterselie en koriander, wittewijnazijn, suiker, tabasco, zout, zwarte peper naar smaak
-
Rode saus voor bij de Shoarma
Categorie: Bijgerechten, Koud
10 min
Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie
-
Rawit sambal
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: Rawit, Suiker, Trassi, Bouillonblokje, Ui, Tomaat, Tomatenketchup, Zonnebloemolie
-
Mayonaise: oeroud recept van Belgische mayonaise, generatie op generatie voor Alkien
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie.
Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d...
Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
-
Paprikasaus
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in kwart ringen, 1 grote rode paprika, in reepjes, 2 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 kippenbouillontablet opgelost in 3 dl. water, 2 eetlepels bloem, 2 volle eetlepels tomatenpuree, 1 c...
-
Madame Jeanette sambal
Categorie: Koud
30 min
Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden.
Ingredienten: Madame Jeanette, Suiker, Citroensap, Zout, Zonnebloemolie, Azijn, Knoflook, Uien
-
Snelle roomsaus bij vis
Categorie: Warm, Vis, schaal- en schelpdieren
10 min
Ingredienten: 1/2 blokje groentebouillon, 2 el bloem, 1/2 koffielepeltje zachte mosterd, 80 ml room, ongeveer 150 ml water
-
Saus : Basilicum roomsaus
Categorie: Sauzen, Warm
10 min
Ingredienten: - 200 gram verse basilicum, - ± 6 tal sjalotten, - 150 ml. room, - 50 gram Bavaria blu, - grof zeezout, - vers gemalen zwarte peper
-
Thaise Saus
Categorie: Koud
30 min
Deze saus past eigenlijk wel overal bij,maar wordt vooral gebruikt bij visgerechten (sushi,sasjimi,vistartaar,gejookte vis,gerechten met "rood"v...
Ingredienten: Zie boven, ***, 1 eetlepel geraspte gember, 2 teentjes knoflook, 1-2 sjalotjes, 2 lenteuitjes, het wit en het lichtgroene deel, rasp van 1 limoen, 2 eetlepels limoensap, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel oestersaus, 2 eetl...
-
Speksaus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: ½ l bonennat, 1 ui, 45 g bloem, 100 g doorregen rookspek, ¼ dl azijn, peper
-
Saus : Pikante champignons saus
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: - 1 rode ajuin fijn gesneden, - 300 gr champignons in schijven gesneden, - 4 tal lookteentjes fijn gesneden, - flink wat rode besjes peper, - gemalen zwarte peper, - chili poeder, - een flinke scheut whiskey, - 250 ml ro...
-
Bali Saus
Categorie: Warm
25 min
Ingredienten: 4 kemirienoten geraspt, 3 el ketjap manis, 2 el santen mix, 2 tl djahé, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tl sambal oelek, 0,5 el witte basterdsuiker, 1 el citroensap, 1 el (arachide)olie, 2 dl kokend water, 2 el bawang goreng...
-
Saus : Dragonsaus heel simpel en vlug klaar
Categorie: Warm
10 min
Ingredienten: - 75 gram verse dragon, - 400 ml room, - peper, - zout, - 3 sjalotjes, - boter
Recept: sperzieboontjes op grootmoeders wijze
Recept: PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
Recept: Stoofpotje van varkenshaas met peperkoek
Recept: Gevuld gehaktbrood met frisse groenten en puree
Recept: Komkommersalade met witte kaas uit Egypte
Recept: Hoofdschotel kerst Juan-Les-Pins
Recept: Indische cake
Gebruiker: Lex Heufke Kantelaar
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie