KookJij
Lees meer Lees minder

Saus & dressing recepten

Op deze pagina vind je álle sauzen en dressings om je maaltijd te verrijken. Van zoet tot hartig of pittig, zowel warm als koud. Zelf mayonaise maken? Een fluitje van een cent!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Sauzen dressings recepten

    1. Ingredienten: 3 grote uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, peper en zout, heet water
    2. Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie. Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d... Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
    3. Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden. Ingredienten: Madame Jeanette, Suiker, Citroensap, Zout, Zonnebloemolie, Azijn, Knoflook, Uien

    4. Ingredienten: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in kwart ringen, 1 grote rode paprika, in reepjes, 2 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 kippenbouillontablet opgelost in 3 dl. water, 2 eetlepels bloem, 2 volle eetlepels tomatenpuree, 1 c...
    5. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
    6. Ingredienten: Duvelkessaus:, 4 eetlepels mayonaise of halvanaise, Twee eetlepels creme fraiche, 1/2 zeer fijngesneden uitje, Een eetlepel kerriepoeder of hot curry, Twee eetl. jus'dorange, Suiker of een zoetstof, zout, fijngesneden bi...
    7. Ingredienten: - 75 gram verse dragon, - 400 ml room, - peper, - zout, - 3 sjalotjes, - boter
    8. Ingredienten: 1 gesnipperde ui, 1-2 teentjes uitgeperste knoflook, 4 eetlepels water, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 1-2 theelepels sambaloelek, 1 theelepel maizena

    9. Ingredienten: -mayonaise 5 eetlepels, -1eetlepel gehakte dille, -1eetlepel mosterd, -1eetlepel witte wijn, -grof gemalen peper, -een beetje lookpasta
    10. Heerlijke zelfgemaakte guacamole, daar kan geen potje tegen op! Ingredienten: 2 volrijpe avocado's, 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 groene peper, 2 gepelde pomedori tomaten, sap van 1 citroen, beetje kristal suiker, handje vol verse koriander, (vooral niet teveel omdat het snel overheerst), vers g...
    11. Lekkere saus voor bij de shoarma Ingredienten: zonnebloemolie, tomatenpuree, uien, halve komkommer, fijn gesneden peterselie en koriander, wittewijnazijn, suiker, tabasco, zout, zwarte peper naar smaak
    12. Ingredienten: -2 eetlepels mayonaise, -1 eetlepel mosterd, -een goede scheut witte wijn, -1 koffielepel mierikswortel pasta, -grof gemalen peper, -een stuk komkommer zeer fijn gesneden, -2 schijven tomaat zeer fijn gesneden, -een hand...
    13. Ingredienten: 1/2 blokje groentebouillon, 2 el bloem, 1/2 koffielepeltje zachte mosterd, 80 ml room, ongeveer 150 ml water

    14. Ingredienten: 2 deciliter mayonaise, 1 eetlepel kappertjes, 1 ui, 1 bosje fijngesneden bieslook, 1 bosje fijngesneden peterselie, 1 bosje fijngesneden kervel, 1 bosje fijngesneden dragon
    15. Ingredienten: Rawit, Suiker, Trassi, Bouillonblokje, Ui, Tomaat, Tomatenketchup, Zonnebloemolie
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas Ingredienten: De vulling: 300 gr rundergehakt, 1 ei, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnippers, 35 gram tomatenpuree uit de tube , chilpoeder, paprika pikant poeder, 1 runderbouillonblokje, 10 cannellonipijpjes, De tomat
  2. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
  3. Simpele salade met vis
    Simpele salade met vis Categorie
    Een heerlijk simpele salade met een stukje koolvis. Natuurlijk kan er ook andere vis gebruikt worden. Ingredienten: Lenteui, Komkommer, romaine sla, Ei, Paprika, Zout, Peper, Dressing, Koolvis
  4. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  5. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  6. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  7. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  8. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  9. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  10. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)