KookJij
Lees meer Lees minder

Saus & dressing recepten

Op deze pagina vind je álle sauzen en dressings om je maaltijd te verrijken. Van zoet tot hartig of pittig, zowel warm als koud. Zelf mayonaise maken? Een fluitje van een cent!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Sauzen dressings recepten

    1. Ingredienten: 3 grote uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, peper en zout, heet water
    2. Het aspergeseizoen komt er weer gauwgenoeg aan en daarmee ook de Hollandaisesaus want dat is voor mij toch wel DE ultieme saus voor bij asperges. Maar zelf... Ingredienten: 100 gram roomboter, 2 eierdooiers, 1 el citroensap of witte wijnazijn (of van ieder de helft), peper en zout
    3. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...

    4. Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie. Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d... Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
    5. Twee jaar voor de Coronaperiode op onze laatste avond in Oostenrijk na een vermoeiende maar prachtige fietstocht trakteerden we ons op een maaltje in het re... Ingredienten: 2 el azijn, 2 el water, 2 el boullion ( van blokje), 1 el olie, knoflookpoeder naar smaak, peper naar smaak, suiker honing of agavesiroop, mosterd naar smaak, zout naar smaak, peper naar smaak
    6. Ingredienten: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in kwart ringen, 1 grote rode paprika, in reepjes, 2 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 kippenbouillontablet opgelost in 3 dl. water, 2 eetlepels bloem, 2 volle eetlepels tomatenpuree, 1 c...
    7. Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden. Ingredienten: Madame Jeanette, Suiker, Citroensap, Zout, Zonnebloemolie, Azijn, Knoflook, Uien
    8. Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie

    9. Ingredienten: 500 mililiter bouillon, 500 mililiter droge rode wijn, 40 gram boter, 30 gram bloem, peper
    10. Ingredienten: 250 ml room, 150 ml melk, oregano naar belive, 1 potje boursin cuisine met fijne kruiden 250 ml, 1 soeplepel vloeibare boter, 2 soeplepels bloem
    11. Ingredienten: 4 kemirienoten geraspt, 3 el ketjap manis, 2 el santen mix, 2 tl djahé, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tl sambal oelek, 0,5 el witte basterdsuiker, 1 el citroensap, 1 el (arachide)olie, 2 dl kokend water, 2 el bawang goreng...
    12. Ingredienten: Rawit, Suiker, Trassi, Bouillonblokje, Ui, Tomaat, Tomatenketchup, Zonnebloemolie
    13. Nu ik eenmaal zo'n blikje Funghi Trifolatie (van Jonnie Boer) in huis heb merk ik dat ik er niet alleen de Funghi- Trifolati mee maak. Deze champignonrooms... Ingredienten: 400 gram (witte) champignons, beetje boter of olijfolie, 250 ml room, 1 el Funghi Trifolati kruiden (Jonnie Boer), 1 el vieux (of cognac), peper en zout naar smaak, optioneel: gehakte peterselie of bieslook

    14. Lekkere saus voor bij de shoarma Ingredienten: zonnebloemolie, tomatenpuree, uien, halve komkommer, fijn gesneden peterselie en koriander, wittewijnazijn, suiker, tabasco, zout, zwarte peper naar smaak
    15. Ingredienten: 100 cc siaasappel marmelade, 75 cc verse sinaasappelsap, 1 eetlepel limoensap, 25 cc ketjap manis, 25 cc Dijon mostrerd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Roerei met zalm en gegrilde asperges (in een glaasje)
    Roerei met zalm en gegrilde asperges (in een glaasje) Categorie Warm, Pasen, Warm
    Dit lekkere hapje was onderdeel van onze Paasbrunch 2018. Pasen en asperges horen wat mij betreft bij elkaar. Dit hapje is een heerlijk en bovendien makkel.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Salade met watermeloen, mango en komkommer
    Salade met watermeloen, mango en komkommer Categorie Bijgerechten, Salades
    Met een halve watermeloen en een halve komkommer in de koelkast en ook nog een mango "ready to eat" was ik op zoek naar een lekkere salade en toe.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
    Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver Categorie Ovenschotels
    Dit gerecht is uit het boek "Happy Days met the Naked Chef" van Jamie Oliver. Zijn 4e boek en bestseller vol met ongecompliceerde gerechten waari.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Broccoli curry met Vadouvan
    Broccoli curry met Vadouvan Categorie Wokken
    Ik kan er niet meer omheen; ik ben echt verslingerd geraakt aan de Vadouvan! Deze keer heb ik er een curry mee gemaakt en als je net zo'n liefhebber van Va.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Mexicaanse Nachoschotel
    Mexicaanse Nachoschotel Categorie Ovenschotels
    Eigenlijk is deze schotel niet helemaal Mexicaans, want ik nam de Chinese roerbakmix in de plaats, omdat de Mexicaans roerbak helaas niet meer voorradig was.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Twentse Kruutkoek
    Twentse Kruutkoek Categorie Cake
    Wedden :) dat je het beslag voor deze smakelijk kruutkoek in minder dan 10 minuten in de oven hebt staan? Het meeste werk zit 'm in het bij elkaar graaien va.... De bereidingstijd is circa 75 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  7. Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog
    Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog Categorie Cake
    De crisiscake is een recept uit de tweede oorlog, toen boter een schaars goed was. Er bleek helemaal geen boter en maar 1 ei in deze cake te gaan, en toch.... De bereidingstijd is circa 100 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  8. Paksoi - bosui stamppot met Oosterse varkensfilet reepjes
    Paksoi - bosui stamppot met Oosterse varkensfilet reepjes Categorie Stamppot
    De reepjes gaan 2 uurtjes in een heerlijke marinade. Aardappelen gaar koken. Melk, boter, bosui, knoflook , gember verwarmen totdat de boter gesmolten is..... De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Italiaanse Hasselback Aardappelen
    Italiaanse Hasselback Aardappelen Categorie Overig
    Eens wat anders dan gebakken aardappeltjes en het staat wel zo feestelijk. Het lijkt veel werk, maar dat valt reuze mee. Als de aardappeltjes in de oven staa.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Labskaus
    Labskaus Categorie Stamppot
    Tijdens een 3 uur durende boottocht over de Elbe voor een rondvaart door de Haven van Hamburg werd er rond het middaguur het zeemansgerecht Labskaus geserv.... De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.