Recept
« Terug naar recepten
Duitse Vesperplatte
PT10M
Duitse Vesperplatte
Een Vesperplatte is geen haute cuisine. In plaats daarvan is het een
eenvoudige maar beslist stevige en heerlijke kleine maaltijd. Rogge/tarwe
brood, worst, kaas en augurk zijn de onderdelen die zeker niet mogen
ontbreken, verder kun je het naar eigen inzicht aanvullen met dingen die je
lekker vindt.
Lekker met een biertje of wijntje erbij, maar kan ook prima met koffie of
thee.
Het is de Duitse versie van een gewone Nederlandse borrelplank, de
Italiaanse Antipasti , de Spaanse Tapas of de Engelse High tea (al
ontbreken daarvoor wel de zoete hapjes).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duitse Vesperplatte te bereiden
- Schik alle ingrediënten op een mooie plank of borden en schaaltjes.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met een biertje of wijntje of gewoon met koffie of thee.