KookJij

Duitse Vesperplatte

Een Vesperplatte is geen haute cuisine. In plaats daarvan is het een eenvoudige maar beslist stevige en heerlijke kleine maaltijd. Rogge/tarwe brood, worst, kaas en augurk zijn de onderdelen die zeker niet mogen ontbreken, verder kun je het naar eigen inzicht aanvullen met dingen die je lekker vindt. Lekker met een biertje of wijntje erbij, maar kan ook prima met koffie of thee. Het is de Duitse versie van een gewone Nederlandse borrelplank, de Italiaanse Antipasti , de Spaanse Tapas of de Engelse High tea (al ontbreken daarvoor wel de zoete hapjes).
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duitse Vesperplatte te bereiden

  1. Schik alle ingrediënten op een mooie plank of borden en schaaltjes.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met een biertje of wijntje of gewoon met koffie of thee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst