KookJij
Lees meer Lees minder

Dranken recepten

In deze categorie vind je alle koude en warme dranken op een rij. Van alcoholhoudendend tot vruchtenbowl. Zelf een heerlijke milkshake maken op een zomerse dag? Snel, simpel en overheelijk!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Dranken recepten

  1. Spoetnik (wel de drank!)
    Spoetnik (wel de drank!)
    Ingredienten: -1 Eetlepel suiker, -Een scheutje koffiemelk, -Gazeuse of andere priklimonade (cola, 7-up)
  2. Ui, ei en tomaat
    Ui, ei en tomaat
    Ingredienten: 1 ui, 6 tot 8 tomaten, 4 à 5 eieren, zout, peper, margarine
  3. Sangria
    Sangria
    Ingredienten: Ik neem:, 3 flessen rode wijn (geen dure hoor), 3 borrelglaasjes triple sec, 2 borrelglaasjes gin, 3 borrelglaasjes cointreau, 1 borrelglas whisky, 4 à 6 soeplepels fijne suiker, 2 sinaasappelen, 2 appels

  1. Kersen op brandewijn
    Kersen op brandewijn
    Geen verse morellen of kersen te koop? Ga dan als volgt te werk bij 'mijn kookverhaal'. Ingredienten: 2 kilo rijpe morellen, 1 liter brandewijn, 600 gram fijne kandijsuiker, 1 vanillestokje, 1 pijpkaneel
  2. Vruchtenbowl
    Vruchtenbowl
    Ingredienten: verse ananas, aardbeien, 2 zoete appels, 2 blikken vruchtencocktail, 2 peren, 2 bananen, blikje abrikozen en een blikje perziken, limonadesiroop
  3. Aperol Spritz
    Aperol Spritz
    Ingredienten: Aperol (2 delen) (soort Campari), Prosecco (3 delen), scheutje spuitwater, schijfje sinaasappel, ijsblokjes
  4. Aardbeien milkshake
    Aardbeien milkshake
    Ingredienten: 500 gram aardbeien, 125 ml. melk, 250 ml. roomijs, 1/4 bak ijs, suiker
  5. Maken van limoncello (citroenlikeur)
    Maken van limoncello (citroenlikeur)
    Ingredienten: 5 biologische citroenen, 400 g witte kristalsuiker, 0,5 l water, 0,5 l zuivere alcohol van 94°
  6. Sarma, gevulde koolrolletjes
    Sarma, gevulde koolrolletjes
    Ingredienten: spitskool of witte kool( als kiseli kupus te koop bij Turkse winkel), rijst, rundergehakt, peper, zout, tomatenpuree, ui, ajvar, paprikapoeder
  7. Carajillio (spaanse koffie)
    Carajillio (spaanse koffie)
    Ingredienten: Sterke pittige koffie (bijvoorbeeld espresso van Nescafe), 125 ml slagroom, 1 el poedersuiker, 2 el bruine suiker, 1 borrelglas Spaanse brandy (vieux of cognac)
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Carpaccio alla Caponada
    Carpaccio alla Caponada Categorie Koud, Koud, Koud
    Caponada of caponata is van oorsprong een zeer oud Siciliaans gerecht. Het is begonnen als een groentengerecht, een "gekookte salade" van aubergi... Ingredienten: 300 gram zalm - tonijn of zwaardvis van sashimi kwaliteit, 18 groene olijven ontpitten en grof hakken, 6 ansjovisfiletjes klein hakken, 1 x 5 cc gespoelde en gedroogde kappertjes, 1 x 5 cc fijngehakte oreganoblaadjes, 1
  2. Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto
    Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto Categorie Warm
    Ik had salami en ham over van de pizzarol die ik gemaakt had, dus dat moet op. Het is een lekkere vullende tosti geworden. Ik heb de tosti in de air-fryer... Ingredienten: 4 sneden brood naar eigen keuze, 2 plakken belegen kaas, 2 plakken salami, maar mag ook meer zijn als je boterham groot is, 2 plakken achterham, tomaat, mozzarella, eigengemaakte groene pesto, evt.zwarte peper uit de mol
  3. Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa
    Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa Categorie Warm
    Dunne plakken vlees, kip, vis (filets zonder vel) bedekt met maizena, eidooier en broodkruim+geraspte Parmezaanse kaas en vervolgens gebakken in olie, noem... Ingredienten: VIS, 4 ontvelde filets zonder graten van platvis (tong,bot of schar) van elk ca.160 gram, , 1 kopje maizena in een diep bord, 4 koppen Panko op een grote schaal, 4 eidooiers, 500 cc karnemelk, zeezout en vers gemalen zwa
  4. Garnalen op Toscaanse Wijze
    Garnalen op Toscaanse Wijze Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Op Toscaanse wijze is meestal een bereiding met Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn), ui, veel knoflook, spinazie, room, zongedroogde tomaten uit... Ingredienten: 500 gram schoongemaakte en gepelde garnalen, 6 teentjes knoflook, 3 sjalotjes, 3 eetlepels roomboter, 125 cc droge witte wijn, 200 cc slagroom, 150 gram zongedroogde tomaten uit de olie, 200 gram verse wilde spinazie, 1
  5. Licht romige oesterzwammen soep met zoete aardappel en diverse groente.
    Licht romige oesterzwammen soep met zoete aardappel en diverse groente. Categorie Maaltijdsoepen, met Groente
    Boordevol overheerlijke ingrediënten, eenvoudig te maken, prima voor doordeweeks. Ingredienten: Oesterzwammen, Gele courgette (groen kan natuurlijk ook), Sjalotten , Kastanjechampignons , Zoete aardappel (1 grote), waspeen, Slagroom, Knoflook, Truffelolie (optioneel), bakboter, Bladpeterselie, Laurierblad, water, G
  6. Gember Marinade
    Gember Marinade Categorie Marinades
    Een marinade wordt gebruikt om vlees, vis, tofoe en groenten meer smaak mee te geven of om het product malser te maken. De meest voorkomende ingredienten... Ingredienten: 125 cc Ketjap manis, 2 eetlepels water, 2 eetlepels gula Djawa, 2 teentjes knoflook snipperen, 15 cc sesamolie, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel, 3 cc vers gemalen zwarte peper, 4 gehakte lenteuitjes, al dan geen s