KookJij
Lees meer Lees minder

Dranken recepten

In deze categorie vind je alle koude en warme dranken op een rij. Van alcoholhoudendend tot vruchtenbowl. Zelf een heerlijke milkshake maken op een zomerse dag? Snel, simpel en overheelijk!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Dranken recepten

  1. Spoetnik (wel de drank!)
    Spoetnik (wel de drank!)
    Ingredienten: -1 Eetlepel suiker, -Een scheutje koffiemelk, -Gazeuse of andere priklimonade (cola, 7-up)
  2. Sarma, gevulde koolrolletjes
    Sarma, gevulde koolrolletjes
    Ingredienten: spitskool of witte kool( als kiseli kupus te koop bij Turkse winkel), rijst, rundergehakt, peper, zout, tomatenpuree, ui, ajvar, paprikapoeder
  3. Peren op jenever
    Peren op jenever
    Ingredienten: 3-4 rijpe peren, 300-400 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 1 l eau de vie

  1. Ui, ei en tomaat
    Ui, ei en tomaat
    Ingredienten: 1 ui, 6 tot 8 tomaten, 4 à 5 eieren, zout, peper, margarine
  2. Aardbeien milkshake
    Aardbeien milkshake
    Ingredienten: 500 gram aardbeien, 125 ml. melk, 250 ml. roomijs, 1/4 bak ijs, suiker
  3. Maken van limoncello (citroenlikeur)
    Maken van limoncello (citroenlikeur)
    Ingredienten: 5 biologische citroenen, 400 g witte kristalsuiker, 0,5 l water, 0,5 l zuivere alcohol van 94°
  4. Snelle mango spoom
    Snelle mango spoom
    Snelle, lekkere en vrolijke spoom, maakt een feestelijke gelegenheid nog feestelijker. Ingredienten: Mango sorbetijs, Mango, Champagne of prosecco
  5. Koffielikeur
    Koffielikeur
    Ingredienten: koffiebonen (niet gemalen), alcohol 96%, suiker (witte of rietsuiker), bronwater (niet bruisend)
  6. Sangria
    Sangria
    Ingredienten: Ik neem:, 3 flessen rode wijn (geen dure hoor), 3 borrelglaasjes triple sec, 2 borrelglaasjes gin, 3 borrelglaasjes cointreau, 1 borrelglas whisky, 4 à 6 soeplepels fijne suiker, 2 sinaasappelen, 2 appels
  7. Aperol Spritz
    Aperol Spritz
    Ingredienten: Aperol (2 delen) (soort Campari), Prosecco (3 delen), scheutje spuitwater, schijfje sinaasappel, ijsblokjes
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Cannelloni met gehakt en kaas van bij ons
    Cannelloni met gehakt en kaas van bij ons Categorie Pasta's
    . Ingredienten: 16 cannelloni, 400 g gemengd gehakt, 800 g tomatenblokjes uit blik, 1 ui, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el fijngehakte peterselie, 1 el paprikapoeder, 40 g geraspte Mont de Chimay, 100 g schimmelkaas (Bleu Gourmet), 1
  2. Pasta pesto met crispy aardappel
    Pasta pesto met crispy aardappel Categorie Pasta's
    . Ingredienten: 1 grote bloemige aardappel (150 g), 500 g rigatoni, 30 g pijnboompitten, 40 g Parmezaanse kaas, 20 basilicumblaadjes, 1,5 dl olijfolie, 1 teentje knoflook, peper en zout
  3. Courgettetaartje met aardappel en rode paprika
    Courgettetaartje met aardappel en rode paprika Categorie Ovenschotels
    . Ingredienten: 3 vastkokende aardappelen, 2 middelgrote courgetten, 2 rode paprika’s, 4 eieren, 200 ml room, ½ tl gerookt paprikapoeder, 2 el gehakte peterselie, 100 g geraspte kaas, cayennepeper, peper en zout
  4. Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie
    Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie Categorie Ovenschotels
    . Ingredienten: 400 g bloemige aardappelen, 100 g gezouten spek, 2 courgettes, 1 sjalot, 2 el gehakte peterselie, 2 el broodkruim, 100 g ricotta, 1/2 dl olijfolie, 50 g boter, 1 kl tijmblaadjes, peper en zout
  5. Gevulde courgette met gehakt en spinazie
    Gevulde courgette met gehakt en spinazie Categorie Vlees
    . Ingredienten: olijfolie, 1 teentje knoflook, 500 g jonge spinazie, 1 tl chilipoeder, 500 g gemengd gehakt, 1 losgeklopt ei, 200 g paneermeel, 80 g Hoevenschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen, 2 courgettes, 8 blaadjes basilicum, 1 el oli
  6. Gehaktbrood met verse kruiden en spek
    Gehaktbrood met verse kruiden en spek Categorie Vlees
    . Ingredienten: 2 el olijfolie + extra, 2 uien, 2 wortels, 1 stengel selder, 8 blaadjes verse salie, 4 takjes verse rozemarijn, 120 g hazelnoten, geroosterd, 80 g vers geraspte Parmezaan, 200 g paneermeel, 1 kg varkensgehakt, 2 tl graan