-
Oud Hollandsche Uiensaus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 3 grote uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, peper en zout, heet water
-
Atjar
Categorie: Groenten
15 min
Deze Atjar maak ik al jaren en is altijd een reuze succes. Ik krijg dan altijd te horen, "Dit is lekkerder dan uit een potje".
Ingredienten: 1/2 witte kool (hangt van de grootte van de kool af) in dunne reepjes gesneden, 3 peentjes, juliënne gesneden, 3 dl. water, 3 dl. blanke natuurazijn, 6 afgestreken eetlepels suiker, 2 theelepels Koenjit, 1 theelepel Keto...
-
Paprikasaus
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in kwart ringen, 1 grote rode paprika, in reepjes, 2 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 kippenbouillontablet opgelost in 3 dl. water, 2 eetlepels bloem, 2 volle eetlepels tomatenpuree, 1 c...
-
Mini-Romana uit de oven
Categorie: Groenten
35 min
Ingredienten: 1 kropje mini-Romana sla per persoon, 1 eetlepel olijfolie per kropje, 1 teentje knoflook per kropje, fijn gesneden, 1 deciliter kippenbouillon per kropje, peper - zout, gedroogde tijm, Alu-folie
-
Ovenschotel met zuurkool, tomaat en mozzarella
Categorie: Vegetarisch, Ovenschotels
50 min
Ingredienten: 1 kilo kruimig kokende aardappelen, 50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 500 gram zuurkool, 1 dl. melk, 4 tomaten, in plakjes, 2 mozzarellakaasjes à 125 gr. in dunne plakjes, 2 tl. gedroogde oregano, vers gemalen peper, 1 dl...
-
Kalfskroketten van Cees Holtkamp
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 400 gram mager kalfsvlees, 650 gram water, 1 tl peperkorrels, gekneusd, 1 tl zout, Bouquet garni, 80 gram roomboter, 100 gram bloem, 6 gram gelatine, geweekt in koud water, 50 gram slagroom, 2 eidooiers, 1 tl maggi, 1 tl...
-
Runderrollade op z'n Duits
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 4 dunne lapjes rundvlees van de platte bil, op de machine gesneden, 8 plakjes ontbijtspek, Löwensenf, peper en zout, 1 grote ui in 4 stukken, 40 gram Blue Band voor braden, 3 grote uien in stukjes, 2 à 3 tomaten in stukj...
-
Nasischijf
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 250 gram risottorijst (gewassen), 2 eetlepels olijfolie, 7,5 dl runderbouillon van tablet, 80 gram gesnipperde uien, 50 gram fijn gesneden prei, 50 gram gesneden wortel, 70 gram klein gesneden ham, 1 eetlepel kerriepoede...
-
Vlaams draadjesvlees
Categorie: Bijgerechten
315 min
Ingredienten: 500 gram runderriblappen, op kamertemperatuur, zout, 2 eetl. pittige mosterd, 50 gram boter, 2 uien, in halve ringen, 2 tenen knoflook fijngesneden, 1 eetl. bloem, 1 flesje bruin bier (0,3 liter Leffe dubbel maar oud bru...
-
Langedijker koolschotel van Nella
Categorie: Ovenschotels
150 min
Ingredienten: 600 gram kruimige aardappelen, 1 dl. melk, 25 gram boter, 500 gram rundergehakt, 2 eetl. olie, versgemalen peper en zout, 1 spitskool of witte kool, 1 prei, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1,5 eetl. kerriepoeder, 4 tomaten, 1...
-
Yu Hsiang' , varkensreepjes met fijne groenten
Categorie: Vlees, Wokken
30 min
Ingredienten: 350 gram schnitzel of filetlapjes, 2 bolletjes stemgember uit een pot, 3 teentjes knoflook, 50 gram peultjes, 100 gram witte kool, 1 rode paprika, 2 wortels, 100 gram taugé, 4 eetl. olie, 1 theel. zout, 2 eetl. sesamolie...
-
Clafoutis met pruimen
Categorie: Bijgerechten, Gebak
45 min
Clafoutis met pruimen een variatie op de klassieke clafoutis met kersen een nagerecht uit de Franse keuken.
Ingredienten: 750 gram rode pruimen of kwetsen, in partjes van 1cm dik, 100 gram suiker, 2 eieren, 2 eiwitten, 60 gram bloem, 2 1/2 dl. melk, 2 eetl. zure room, 1 eetl. Bulgaarse yoghurt, 1 theel. vanille-extract, 1 theel. sinaasappel...
-
Tomatensoep van verse tomaten
Categorie: Voorgerecht, Hoofdgerecht
60 min
Ingredienten: Ca. 3 kilo zeer rijpe tomaten, 1 pond rundergehakt, 1 zakje Silvo gehaktkruiden gewoon, 1 ei, 1 runderbouillonblokje, 1 prei, een klein beetje bloemkool in roosjes, 3 peentjes, 1/2 bosje selderij, Vermicelli naar behoeft...
-
Rode kool met appels en citroen
Categorie: Groenten
90 min
Ingredienten: 500 gram rode kool, gesneden, 100 gram boter, 300 ml rode wijn, 1 kaneelstokje, 3 blaadjes laurier, 2 jeneverbessen, gekneusd, 1/2 citroen, uitgeperst, 1 el honing, 2 appels (elstar), geraspt
-
Bruine boterham gezond
Categorie: Ontbijt & Lunch, Vegetarisch
3 min
Ingredienten: 1 bruine boterham, 1 eetlepel kwark, plukje alfalfa, 3 radijsjes
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers