Recept
« Terug naar recepten
Koreaans stoofvlees
PT180M
Koreaans stoofvlees
Weer eens een andere variant op stoofvlees. Niet alleen lekker in de herfst
en winter maar ook in de lente en zomer. Serveer er witte rijst en een frisse
salade bij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
eviekookt/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koreaans stoofvlees te bereiden
- Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid met peper en zout. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Maak ondertussen de uien, knoflook en gember schoon. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak even mee met het vlees. Roer alles goed door en bak nog zo'n 2 minuutjes.
- Voeg de sojasaus, bouillon, appelazijn, srirachasaus, sesamolie en suiker toe aan de pan en roer goed door. Doe het deksel op de pan en stoof het vlees ongeveer 3 uur of totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt. Haal dan het deksel van de pan en kook de saus in totdat je een mooie wat dikkere saus hebt.
- Snijd de lente ui in ringetjes en roer dit samen met de geroosterde sesamzaadjes door het vlees.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer met witte rijst en gewokte groenten of een frisse salade.