KookJij

Mosselen puur natuur met look

Een heerlijk mosselen puur natuur met look recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: klassieke keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen puur natuur met look te bereiden

1. Spoel de mosselen vooraf goed schoon onder koud water. Verwijder elke mossel die nog blijft openstaan na ze dicht te drukken. Die mossel is dood en gevaarlijk om op te eten!
2. Snijd de uien en selder in kleine stukjes en stoof ze lichtjes in wat boter.
3. Gooi de mosselen in de pot, desnoods met een klein beetje water als bodem (echt klein!)
4. Breng de mosselen onder hevig vuur en met het deksel op de pot aan de kook. Schud ze na 2 à 3 minuten om. Als de mosselen goed open zijn, haal ze dan van het vuur. (Mosselen die te lang koken, worden taai en zijn minder lekker.)
6. Dien op met de kookpot op de tafel. Serveer er frietjes met mayonaise bij en een dipsausje in een schaaltje. Brood kan ook, maar als goede Vlaming prefereer ik frieten.
7. Dipsaus: 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels witte wijnazijn, goed door elkaar roeren. Breng op smaak naar believen. (Kan ook met wat mayonaise en/of wat mossel-kookvocht toe te voegen.)

Mijn kookverhaal (Willy Delcart)

Vanaf 1980 heb ik vier jaren lang tijdens het seizoen in een mosselrestaurant aan de Belgische kust als ober gewerkt. Men serveerde daar 2 kg superverse mosselen per persoon. De meeste mensen nemen genoegen met ongeveer 1,5 kg. De restanten van hetgeen ik opdiende bereikten meestal nooit terug de keuken. De hele dag door at ik ze op, terwijl ik ze afruimde in de afwasruimte! Dit alleen om aan te tonen hoe verzot ik op verse mosselen ben. Daarom: aan mijn lijf geen mosselliflafjes: Provençaal, witte wijn… allemaal van mijn hoela! Mosselen (bijna) natuur! Zo moeten mosselen gegeten en gesavoureerd worden, pas dan zijn ze een delicatesse zonder weerga!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Devos Rita

Devos Rita zegt:
Zal het seffens eens proeven zal wel lekker zijn:)