KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Oud Hollandsche Uiensaus

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: ???? personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ooit eens uit een weekblad gehaald.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verhit de olijfolie.
Pel en snipper de uien, fruit ze in de hete olie (niet bruin laten worden) blijf roeren, voeg de suiker, peper, zout en azijn toe. Meng de maïzena met een beetje water en gooi dat bij de uien, roer om en voeg dan zoveel heet water toe dat het onder staat. Zachtjes laten pruttelen totdat bijna al het water verdampt is en een saus is ontstaan.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Dit is een heerlijke saus voor bij de bruine bonen en kapucijners. Een lekkere frisse groene salade smaakt er heerlijk bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

zegt:
Lijkt me ook erg lekker, zeker het proberen waard. Groetjes Gerda :p:p:p
Silvia

zegt:
Ik heb de oud Hollandse uiensaus gemaakt en heerlijke varkenslapjes erin gelegd nadat ze zijn gebakken en eet dit met rijst en Hollandse groente van Aviko. Hmmmmmmmmmmmm eetsmakelijk
slaatje

zegt:
Wat leuk om na zo'n lange tijd weer een reactie op deze saus te krijgen, ik maak hem ook nog steeds, staat voor volgende week op het program, gisteren verse bruine bonen meegebracht dus..... we gaan weer aan het heerlijke wintervoer. ;)Groetjes Gerda :p:p:p
Silvia

zegt:
:p Heerlijk over boontjes of Aviko Hollandse groente.
uppedupke

zegt:
Ik zou in plaats van suiker stroop doen...dan ziet die er wat smakelijker uit en smaakt ook beter:)
slaatje

zegt:
Ben benieuwd naar jouw recept, die ga ik dan zeker ook proberen. :p:D
ineke60

zegt:
Ook ik heb hem bij mijn favorieten gezet, ga hem zeker proberen. Ik kan me er nog van alles bij bedenken. bv. ketjap, rode wijn. Ik heb zelf zo'n soort recept voor bij de blinde vinken, zet het nog wel eens op de site.;)
slaatje

zegt:
Leuk deze reacties, het is een echte aanrader. Ik wacht jullie reacties, na het bereiden, af. Groetjes Gerda :D:D
assy54

zegt:
Sluit mij helemaal aan bij Hans - de saus staat al in mijn favorieten ;)
hns

zegt:
Hi Gerda
Lijkt me erg lekker en makkelijk te maken.
groeten Hans:):)