KookJij

Recept voor Kruukplaetjes

Dit is een lekkernij afkomstig van Goeree-Overflakkee waar ik woon. Gemaakt volgens traditioneel recept.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pannetje, ondertussen meng je de suiker, zout, koekkruiden, stroop en de bloem in een kom.
  2. Als de boter gesmolten is giet je het bij het suikermengsel en kneed het door elkaar.
  3. Strooi een beetje bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
  4. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
  5. Pak een glas met een kleine doorsnede (bijv borrelglas) en duw het glas in het deeg zodat je ronde vormen van het deeg krijgt, doe dit tot dat je deeg op is.
  6.  Smelt een beetje boter in de pan en laat hem goed warm worden.
  7. Leg de deegrondjes in de pan en bak ze op een lage stand goud bruin.
  8. Laat ze goed afkoelen.
  9. ##Smakelijk##

Mijn kookverhaal (jolanda)

Als je van zoet en koek houd is dit een must om ze te maken. De tijdsduur van het bakken kan ik helaas niet vermelden daar je de koek op gevoel moet bakken. Bak ze en haal er 1 uit de pan om te proeven, je zult meteen weten of ze gaar zijn of niet!

Enjoy it

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lijntje

Lijntje zegt:
Voor de echte kruukplaetjes gebruik je reuzel en rommelkruud
Maya van der Vlugt

Maya van der Vlugt zegt:
Mag ik de foto gebruiken om te plaatsen bij een artikel over Goeree-Overflakkee, over Kruukplaetjes in onze nieuwe App?
corina

corina zegt:
Leuk hoor ons flakkeese recept erop!
Alleen gaan er in echte kruukplaetje tog heel wat meer kruiden dan alleen kaneel!
Zo o.a. Sandelhout zoethout piment anijs zaad karwijzaad kruidnagel en dat alles noemen wij rommelkruid en is rood van kleur!
Therese

Therese zegt:
Heel leuk dat je dit streekrecept hebt geplaatst Jet is echt iets van Flakkee.
Mijn man en schoondochter zijn echte zoetekauwen dus ik ga dit recept zeker proberen.
Enne in de volksmond noemen we margarine toch boter.
Wat lekkerbekske zegt noemen wij roomboter.
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Om margarine boter te noemen, vind ik toch wat te ver gaan, want ongeacht het merk, mag margarine niet met boter vergeleken worden, wat betreft smaak en kwaliteit. Boter staat voor mij op zichzelf zonder rivalen. Ik heb eens gelezen, dat er maar één molecule verschil is tussen margarine en plastic. Bak maar eens wat speculaas met boter en wat anderen met margarine ontdek dan het verschil.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ziet er heerlijk uit, Jolanda! Altijd leuk, die streekgebonden recepten.
Groetjes,
Anna.