KookJij

Trudi's Tulband

Een heerlijk trudi's tulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Dr.Oetkers bakboekje uit de jaren vijftig
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Trudi's Tulband te bereiden

Men roert de roomboter of margarine tot room en voegt lepel voor lepel de suiker met de vanillesuiker toe, daarna een voor een de eieren, het aroma en het zout. De met Backin gemengde en gezeefde bloem wordt met hoeveelheden van 3 eetlepels tegelijk met de benodigde melk door het deeg geroerd. Men gebruikt slechts zoveel melk dat het deeg traag van de lepel valt. Daarna moeten de gewassen en uitgelekte krenten en rozijnen, alsmede de gesnipperde sucade door de deegmassa geschept worden. Men doet het deeg in een ingevette tulbandvorm. Het rooster met de tulbandvorm onder in de oven schuiven. De oventijd is ongeveer 1 uur en 20 minuten. Dit kan per oven verschillen, dus het is een richtlijn.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Zelf gebruik ik geen krenten dus neem ik 300 gram rozijnen en 100 gram sucade.
Dit is een recept uit een bakboekje van dr. Oetker uit de jaren vijftig. Mijn vriendin (Trudi) maakte deze tulband heel vaak voor mijn man maar ik wilde het ook eens proberen en het is gelukt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda

Gerda zegt:
Was even buiten beeld, harde schijf kapot.:?
truitje

truitje zegt:
Ik heb het veranderd, het is ook niet zo lekker hé met kranten, haha. Dank voor de oplettendheid. Groetjes Gerda :p:p:p
doriet

doriet zegt:
Ik denk dat de kranten vervangen mogen worden door krenten verder lijkt het een lekkere tulband met de lekkere dingen die er in gaan.