KookJij

Recept voor Runderrollade op z'n Duits

Een heerlijk runderrollade op z'n duits recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Oma
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Reinig het aanrecht grondig of gebruik een grote plank, leg het vlees er op. Dep het een beetje droog. Smeer het vlees flink in met Löwensenf (= scherpe Duitse mosterd), strooi er dan peper en zout op, leg op elk plakje vlees 2 plakjes ontbijtspek en een stuk ui. Rol het vlees op, steek er aan de bovenkant een cocktailprikker zo in dat je het dichtmaakt. Steek een prikkertje aan de zijkant en vouw de zijkanten zo dat er een pakje ontstaat.
Smelt de Blue Band in een braadpan, laat goed heet en bruin worden, zet het vuur laag en doe stuk voor stuk een rollade in de pan. Rol ze voorzichtig om zodat alle kanten aangebraden worden. Haal ze uit de pan en houd warm.
Zet het vuur hoog en bak de uien in het achtergebleven vet, voeg er het pepertje en tomaten bij, blijf omscheppen. voeg het laurierblad en runderbouillontablet bij en leg het vlees weer terug in de pan. Voeg zoveel heet water toe dat de rolladen bijna onder staan. Laat alles even opkoken, draai het vuur laag en laat het vlees sudderen tot het gaar is.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Het is best wel moeilijk (tenminste hier) om dun op de machine gesneden vlees van de platte bil te krijgen. Het kan ook wel met mager rundvlees maar dan worden de rolletjes wel kleiner. Ik zelf haal het vlees in Düsseldorf als ik daar naar toe ga. Overigens het is in Duitsland bij elke slager te koop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Op de foto staan mij Rahmbohnen met knödel.
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Hallo José,
Ik haal het vlees altijd bij Slagerij Schlösser op de Marktplatz in Düsseldorf, omdat ik er altijd zo'n 16 of 18 haal worden ze vers afgesneden door de Meister Metzger selbst :-). Het is daar altijd zo druk dat je eerst een nummer moet pakken en dan rustig verdere inkopen kan doen, maar dit terzijde. Je zou bij een Keurslager kunnen vragen of hij lapjes van de platte bil wil snijden dan heb je de goede. Wij eten ze ook altijd met Klösen/Knödel maar die koop ik tegenwoordig kant en klaar in buideltjes bij de Lidl in Düsseldorf, zij prima. Mijn man wil er altijd zure bonen bij ik voor mijzelf maak dan Rahmbohnen. Mocht het vlees lukken maar de Klösen/Knödel niet dan wil ik je wel wat opsturen tegen verzendkosten. Ik koop groot in als ik daar ben, Veel succes. Groetjes Gerda
José Rosier

José Rosier zegt:
Bij dit gerecht aten we altijd Klösen. Hoe maak ik die dan zelf klaar.
Gr José Rosier
José Rosier

José Rosier zegt:
Hallo,
Ik bestelde altijd bij Jungborn deze rollades. Zij zijn echter met levering gestopt in Nederland.
Mijn oma , uit Oberhausen maakte ze altijd zo.
Platgeslagen lendelapjes, gevuld met gehakt, ui en kappertjes. Omdat ik alleen ben en geen keukenprinses maak ik het niet meer voor mezelf.. Maar in Nederland kennen ze geen platgeslagen lendelapjes. Bieflapjes zijn te droog en kort van draad. De lendelapjes moeten in de lengte gesneden worden. Dan worden ze zacht en mals.invriezen is ook geen optie omdat de vastgebonden jus ook nog extra smaak geeft. Weet jij een oplossing waar of ik dit kan bestellen?
Fendy

Fendy zegt:
Sorry, Groetjes Fendy

Ps was iets te snel met versturen.
Fendy

Fendy zegt:
Hebben we net gisteren bij onze kinderen gehad waar we waren uitgenodigd.
Lekker smaakt het ook nog met een paar schijfjes Champigons, rustig uit een glazen potje een beetje America filé en een klein augurkje plus de ingredienten die jij er allemaal in doet, verder wil ik nog even zeggen dat de slager het lap vlees van de bil zo ongeveer een 1/2 cm dik op de vleeswarenmachine kan snijden met een beetje goede wil van de slager moet het lukken, ook al kent hij het niet :(;):)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Els, zoals je in de reactie van a.hoftijzer kunt lezen kan er verschil in zitten. Ik heb het vlees op de foto in Düsseldorf gekocht en heb het zo'n 2 1/2 uur laten sudderen en toen was het zacht en niet droog. A.Hoftijzer dat van de augurk kan ook, daar heb ik ook een recept van maar ik heb het nog nooit gedaan. Ik heb nog 'rolletjesvlees' in de vriezer en probeer het de volgende keer. Zuur maakt vlees zacht vandaar dat er ook wel eens azijn gebruikt wordt. Alle tips zijn welkom. Groetjes Gerda :p:p:p
a.hoftijzer

a.hoftijzer zegt:
Lekker, ik rol er een augurk in en haal Roulatenvleisch ook in DL (hier net over de grens). Daar snijden ze het voor je op de vleesmachine en weten precies hoe dik het moet zijn. Ik braad het ongeveer een half uur en dan is het prima want het vlees is mager. In het recept voor Rinderroulaten staat dat het 2 uur moet gaan, maar dat is veel te lang en dan wordt het droog.
Els

Els zegt:
Hallo Gerda,
Hoelang laat jij dit nog sudderen?Lijkt me dat dit eigenlijk maar kort hoeft als een biefstukje of heb ik het mis.
Lijkt me wel lekker dus bij m'n favorieten gezet.
Groeten Els