KookJij

Atjar

Deze Atjar maak ik al jaren en is altijd een reuze succes. Ik krijg dan altijd te horen, "Dit is lekkerder dan uit een potje".
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Atjar te bereiden

In de schaal water, azijn, suiker, peper, zout, koenjit en ketoembar door elkaar roeren en 5 minuten op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Goed doorroeren tot de suiker is opgelost. De gesneden kool en peen erdoor scheppen en 8 minuten op vol vermogen in de magnetron koken.
Ondertussen de potten goed schoonmaken.
De atjar in de potten doen, af laten koelen.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Deze Atjar maak ik al jaren en is altijd een reuze succes. Ik krijg dan altijd te horen, "Dit is lekkerder dan uit een potje".

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Hallo Marcel, de Atjar is maanden houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten weckpot, zelfs als het geopend is blijft het echt maanden goed, dus een flinke voorraad maken. Succes.
marcel knol

marcel knol zegt:
hoi Gerda hoelang is die zelfgemaakte atjar dan houdbaar
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mannetje zegt: "Dank!" ;-)
Nou, wie weet? Ach, als Amsterdammer zal dat ook best wel lukken, lijkt me ;-)
Gerda

Gerda zegt:
O ja, en alle complimenten voor jouw mannetje, echt heel erg leuk.
Gerda

Gerda zegt:
Anna, gewoon een keertje boeken voor een kort weekje naar Noorwegen, een maal mee geweest = verslaving, en vanuit Rotterdam een geweldige ervaring, maar ja, ik ben wel een Rotterdammer hé :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Die eer komt mij niet toe, hoor ;-) Mijn ventje gaat daar rustig voor zitten en maakt de leukste etiketten voor al onze 'inmaaksels.'
Het is ook wel overzichtelijk, en natuurlijk erg leuk om weg te geven.
Nou, ik snap dat dat een ware verwen- vakantie is! Héérlijk om gewoon lekker aan te schuiven. Lijkt mij ook wel wat :-)
Gerda

Gerda zegt:
Wat geweldig leuk zeg, hoe kom je er op :-). De cruise ging naar Ierland, Noord-Ierland, Schotland en Noorwegen weer een geweldige ervaring. SUPER DE LUXE ondanks dat ik erg van koken houd is veertien dagen niet koken ook heerlijk, wat een verwennerij is het aan boord. Wij zijn met het ms. Rotterdam gegaan voor de derde keer.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Nog een foto; nu mét zelf-ontworpen etiket ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Het blijft heerlijk, Gerda. Ik moet het meerdere malen per jaar maken, om vrienden en familie blij te maken. (en ons zelf natuurlijk) Waar ging de cruise naar toe? Leuk hoor!
Willemien, die trechters zijn hier ongetwijfeld ook te koop, goede tip. Ik zal er eens naar op zoek gaan. Wij maken vrij veel in, omdat mijn ventje ook nog een moestuin heeft. En het is heerlijk en leuk om te doen. :-) Ik zal ook een recept plaatsen met ingemaakte courgettes, ook een aanrader.
Gerda

Gerda zegt:
Hallo dames, wat leuk om (vandaag) terug van een heerlijke cruise berichtjes te zien op mijn recept Atjar. Het is en blijft een heerlijk recept, ik maak het ook nog regelmatig. Groetjes van mij.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Ik heb een vul trechter voor op de potten en dat gaat ook prima ik weet niet of dat je die in Holland of Belgie kan kopen, maar hier doen heel veel mensen van alles inmaken. Toen ik nog in Holland woonde deden daar de mensen niets inmaken vergeleken met hier maar de afstanden zijn hier ook veel groter.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Komt voor de bakker, dame :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Je voorraad is weer bij gevuld voorlopig, Ziet er weer heerlijk uit.
Een mini potje voor de overkant ;-) voor jou ook een fijn weekend :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Net weer 5 potten van deze heerlijke atjar gemaakt:-) Misschien een tip? Zelf kook ik de groente gewoon in de pan, vond het wel een "gedoe" om alles zonder al te veel geknoei in de potten te krijgen. Nu zet ik een vergiet op een pan, en stort de atjar in het vergiet. Dan vul ik de potten (met een tang), schenk de azijnmengeling in een maatbeker en vul de potten helemaal af met de hete azijn. Je hebt wel wat meer afwas, dat wel, maar werkt tóp!
Fijn weekend! :-)
slaatje

slaatje zegt:
Dank je wel