Recept
« Terug naar recepten
Risotto met pompoen en yacon
PT30M
Risotto met pompoen en yacon
Ik had nog enkele knolletjes yacon liggen die ik laatst tijdens een fietstocht
bij een groentestalletje langs de weg had gescoord.
Yacon is een plant die oorspronkelijk uit het Andes-gebergte komt, hij lijkt
een beetje op aardpeer en is van dezelfde familie.
Na deze waldorfsalade-met-yacon wilde ik ook een warm gerecht maken. Ik
vond een recept van risotto met yacon en pompoen op internet en daar
heb ik zelf deze aangepaste versie van gemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Moestuin Leyduin/In eigen keuken aangepast en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met pompoen en yacon te bereiden
- Verhit een pan en bak daarin de spekreepjes, voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig.
- Voeg de rijst toe. Schep om, zodat de korrels gecoat zijn door het vet. Blus af met de wijn.
- Doe de blokjes pompoen erbij en een fikse scheut groentebouillon. Schep goed door. Regelmatig roeren en doe er beetje bij beetje bouillon bij als het te droog wordt.
- Als de pompoen een beetje zacht begint te worden mag de yacon er ook bij. Yacon wordt niet zacht.
- Na een minuut of twintig (regelmatig omscheppen en bouillon erbij) heeft u de risotto. Proef tussendoor even of de rijst goed is. De rijst mag nog gerust een bite hebben maar moet niet TE hard zijn.
- Roer nu de kaas en pecan noten erdoor. Breng op smaak met peper.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Yacon is nog lang niet overal verkrijgbaar en kun je hier ook heel goed vervangen door aardpeer.