KookJij
Lees meer Lees minder

Valentijnsdag

Valentijsdag is natuurlijk de dag dat je je lief in de watten wil leggen en dan is een diner voor twee, met veel liefde bereid, natuurlijk een schot in de roos! Hier vind je alle liefdesrecepten op een rij.

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Valentijnsdag recepten

    1. Ingredienten: - 2 sjalotjes, - 1 bokaal asperges 750 ml, - 1 stengel wit van prei, - 1 aardappel, - bruschettakruiden, - 1 liter groentebouillon, - afwerking : asperges, grijze garnalen, bladpeterselie en kerstomaat
    2. Ingredienten: 1 cake, 2 à 3 eetlepels rode jam, 2 ons roomkaas, poedersuiker, rode levensmiddelenkleurstof of limonadesiroop, garneersnoepjes
    3. Een zalig fris voorgerechtje Ingredienten: - 4 schijven zwarte woud ham, - 150 gr gemende sla, - enkele bladeren krobsla, - overschot van tagliolonine al barolo, - halve rode ajuin in fijne reepjes snijden, - yoghurt dressing, - afwerking : enkele gekleurde blaad...

    4. Ingredienten: Voor het beslag:, 4 eieren op kamertemperatuur, 100 gram suiker, 120 gram bloem, 2 afgestreken theelepels backin, Voor de vulling:, 500 mililiter slagroom, 200 gram aardbeienjam, 2 zakjes dr. oetker klop-fix, Voor de dec...
    5. Ingredienten: 25 cl Fristi, 75 g griessuiker, 300 g yoghurt natuur, sap van 1 citroen
    6. Ingredienten: 2 scampi's, 50 gr koolvishaasje, een soeplepel grijs garnalen, 50 gr verse zalm, 2 soeplepels passoa, 1 teentje look, 1 sjalotje, gemalen kaas, een handvol half zongedroogde tomaten, dille, zwarte peper, himalaya zout, p...
    7. Ingredienten: 2 porties eendenleverpastei van 8 gr, 1 blaadje witloof, een halve passievrucht, een soeplepel passoa, twee blaadjes bladpeterselie, mespuntje bindmiddel
    8. Een tongstreling om je lief te verrassen. Heerlijk als voorgerecht, maar ook als tussengerecht. Ingredienten: - 2 x 100 gr carpaccio van tonijn, - een handvol jonge sla met rucola, - mengeling van noten, - coctailtomaatjes, - grano pandano geraspt, - balsamicodressing, - zeezout, - vers gemalen peper

    9. Ingredienten: - 1 zakje vanillepudding, - een handvol rozijnen, - een goede scheut rum, - 2 boter galetten, - 2 wafelstokjes gevuld met amandelcrème, - advocaat, - cacaopoeder, - rozijnen voor garnering
    10. Ingredienten: 30 ml Baileys, 30 ml Kahlua, 30 ml Amaretto, Ijsblokjes
    11. Het ideale Valentijnsrecept, deze zelfgemaakte hartvormige pizza is ongetwijfeld een schot in de roos! Ingredienten: Pizzadeeg:, Bloem, Gist, Water, Zout, Olijfolie, Topping:, Romatomaten, Prosciutto di Italia, Mozzarella, Artisjokharten, Snoeptomaatjes, Rode peper, Rode ui, Verse basilicum, Pizzakruiden, Zout en peper, Rucola
    12. Ingredienten: 1 Wild Hibiscus bloem, 30 ml St. Germain Elderflower Liqueur, 30 ml Roze Grapefruitsap, 15 ml Wild Hibiscus Siroop, 150 ml Mousserende wijn of bronwater
    13. Ingredienten: - Rambol met noten, - romige geitenkaas, - brie, - Chaumes, - Saint - Albray, - oud Brugge kaas, - broodjes naar keuze, - boterkes, - fruit en noten naar keuze, - ardeense uienconfituur

    14. Ingredienten: 200 gr biscuit bloem kant en klaar, 3 eikes vers van de pers, 20 gr Passoã, 3 pakjes klopklop, 1 zakje vanille pudding, 1 bakje aardbeien, 1 bakje gemengde, braambessen, bosbessen, frambozen, 4 passievruchten, 2 vijgen,...
    15. Ingredienten: 2 koolvishaasjes +/- 400 gr, dille, gember, mosterdzaad, venkelzaad, zwarte peper bolletjes, 5 aardappelen, een handvol rucola, 2 soeplepels zongedroogde tomaten op olie, peper, zout, muskaatnoot, 100 gr zeekraal, 2 sjal...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes
    Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Mini-saucijzenbroodjes
    Mini-saucijzenbroodjes Categorie Warm, Koud
    Mini-saucijzenbroodjes. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  3. Tomaten-auberginesoep
    Tomaten-auberginesoep Categorie met Groente
    Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat.. De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Balletjes in stoofvleessaus
    Balletjes in stoofvleessaus Categorie Vlees
    Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals deze balletjes m.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Hartige krans van croissantdeeg
    Hartige krans van croissantdeeg Categorie Gerecht
    Hartige krans van croissantdeeg. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  6. Knoflookbrood
    Knoflookbrood Categorie Bijgerechten, Gerecht
    Knoflookbrood. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  7. Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette Categorie Vlees, Wokken
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm Categorie Ovenschotels
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas Categorie Vlees, Wokken
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas. De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade Categorie Gevogelte, Rijst, Salades
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade. De bereidingstijd is circa 160 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.