KookJij
Lees meer Lees minder

Valentijnsdag

Valentijsdag is natuurlijk de dag dat je je lief in de watten wil leggen en dan is een diner voor twee, met veel liefde bereid, natuurlijk een schot in de roos! Hier vind je alle liefdesrecepten op een rij.

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Valentijnsdag recepten

    1. Ingredienten: 1 cake, 2 à 3 eetlepels rode jam, 2 ons roomkaas, poedersuiker, rode levensmiddelenkleurstof of limonadesiroop, garneersnoepjes
    2. Ingredienten: 2 scampi's, 50 gr koolvishaasje, een soeplepel grijs garnalen, 50 gr verse zalm, 2 soeplepels passoa, 1 teentje look, 1 sjalotje, gemalen kaas, een handvol half zongedroogde tomaten, dille, zwarte peper, himalaya zout, p...
    3. Ingredienten: - 1 zakje vanillepudding, - een handvol rozijnen, - een goede scheut rum, - 2 boter galetten, - 2 wafelstokjes gevuld met amandelcrème, - advocaat, - cacaopoeder, - rozijnen voor garnering

    4. Ingredienten: - 2 sjalotjes, - 1 bokaal asperges 750 ml, - 1 stengel wit van prei, - 1 aardappel, - bruschettakruiden, - 1 liter groentebouillon, - afwerking : asperges, grijze garnalen, bladpeterselie en kerstomaat
    5. Een zalig fris voorgerechtje Ingredienten: - 4 schijven zwarte woud ham, - 150 gr gemende sla, - enkele bladeren krobsla, - overschot van tagliolonine al barolo, - halve rode ajuin in fijne reepjes snijden, - yoghurt dressing, - afwerking : enkele gekleurde blaad...
    6. Ingredienten: 1 el olijfolie, 1 fijngesneden sjalot, 1 teen knoflook, fijngehakt, 3 champignons, klein stukje bleekselderij, klein stukje prei, 4 rijpe tomaten, ½ l. groentebouillon, 1 pijpkaneel, 3 blaadjes basilicum, 1 dl licht gek...
    7. Ingredienten: 100 gr malse speculoos met koko's, 150 gr mascarpone, passoa likeur 2 soeplepels, een half blaadje gelatine, Afwerking naar keuze
    8. Ingredienten: 60 ml Creme de Bananas, 30 ml Wodka, 90 ml cranberrysap, Ijsblokjes

    9. Ingredienten: 25 cl Fristi, 75 g griessuiker, 300 g yoghurt natuur, sap van 1 citroen
    10. Een tongstreling om je lief te verrassen. Heerlijk als voorgerecht, maar ook als tussengerecht. Ingredienten: - 2 x 100 gr carpaccio van tonijn, - een handvol jonge sla met rucola, - mengeling van noten, - coctailtomaatjes, - grano pandano geraspt, - balsamicodressing, - zeezout, - vers gemalen peper
    11. Ingredienten: - 2 plakjes Koopmans Roomboterbladerdeeg, - 2 el fijne suiker, - 1 klein ei, - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom, - 100 ml slagroom, - ca. 10 kersen (amarenen kersen, bigarreaux of kersen op lichte siroop)
    12. Ingredienten: 2 porties eendenleverpastei van 8 gr, 1 blaadje witloof, een halve passievrucht, een soeplepel passoa, twee blaadjes bladpeterselie, mespuntje bindmiddel
    13. Ingredienten: 150-200 gr. roze garnalen, ½ mango, ½ paprika, 2 el gembersiroop, 1 tl citroensap, 2 el crème fraîche

    14. Ingredienten: - 2 bollen champagnesorbet, - 1 kleine bokaal kersen, - een flinke scheut amaretto, - een koffielepel vanillepudding, - 1 blaadje gelatine, - 2 chocolade takjes, - gemalen kokos
    15. Ingredienten: 1 Wild Hibiscus bloem, 30 ml St. Germain Elderflower Liqueur, 30 ml Roze Grapefruitsap, 15 ml Wild Hibiscus Siroop, 150 ml Mousserende wijn of bronwater
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke
  2. Sambal eieren
    Sambal eieren Categorie Overig
    Ik heb ze ooit een keer gehad bij een Indonesisch restaurant, daar vielen ze erg in de smaak. Nu mijn eigen variant van het recept. Ingredienten: Eieren, Ui, Knoflook, Maizena, Kippenbouillon, Surinaamse sambal, Ketjap Manis, Bruine Basterdsuiker, Olie, Sap van citroen
  3. Provencaalse tonijnmuffins
    Provencaalse tonijnmuffins Categorie Amuse
    Provencaalse tonijnmuffins Ingredienten: John West toninmoot met een vleugjee olijfolie, zelfrijzend bakmeel, ei, melk, olijfolie, geraspte jong belegen kaas, verse Provencaalse kruiden of, gedroogde Provencaalse kruiden, zout, peper
  4. Makreeltaart met kaas en prei
    Makreeltaart met kaas en prei Categorie Warm
    Makreeltaart met kaas en prei Ingredienten: John West Makreelfilets in zonnebloemolie easypeel, bladerdeeg (diepvries), prei, citroen, peterselie, basilicum, bieslook, eieren, slagroom, geraspte jonge kaas, knoflook, olijfolie, zout, peper
  5. Glaasje met tonijnsalade
    Glaasje met tonijnsalade Categorie Amuse
    Glaasje met tonijnsalade Ingredienten: John West Tonijn Inspirations Basilicum, pijnboompittem, dunne stengels bleekselderij, ciabattabroodje, zeezout (molen), kerstomaatjes, peterselie, zout, peper
  6. Courgettesoep met rode zalm
    Courgettesoep met rode zalm Categorie Koud
    Courgettesoep met rode zalm Ingredienten: blikje John West wilde rode zalm, courgette, groentenbouillon, olijfolie, knoflook, slagroom, zout, peper
  7. Bruschetta met gegrilde sardines
    Bruschetta met gegrilde sardines Categorie Amuse
    Bruschetta met gegrilde sardines Ingredienten: John West gegrilde sardines naturel, trostomaten, basilicum, olijfolie extra vierge, knoflook, setvig vloerbrood, versgemalen zout, peper
  8. Deense sandwich met zalmpate
    Deense sandwich met zalmpate Categorie Beleg
    Deense sandwich met zalmpate Ingredienten: John West zalmpate, komkommer, ui, witte-wijnazijn, suiker, zuurdesembrood, mayonaise, dille
  9. Peppermint Mocha
    Peppermint Mocha Categorie Warm
    Peppermint Mocha Ingredienten: pure chocoladedrops, pepermunt sticks of, 'candy canes', melk, espresso
  10. Couscoussalade met tonijn
    Couscoussalade met tonijn Categorie Ontbijt & Lunch
    Couscoussalade met tonijn Ingredienten: John West Tuna with a twist ovengedroogde tomaten en kruidendressing, couscous, sambal of, verse rode peper, slamelange, rode paprika in blokjes gesneden, eventueel stuk plat Turks brood, citroensap