Recept
« Terug naar recepten
Kip met romige champignonsaus
PT30M
Kip met romige champignonsaus
Dit gerecht is erg geschikt om in een wat grotere hoeveelheid te maken
voor als je voor meer personen moet koken. Niet alleen voor een groep ook
voor 2 dagen want je kunt dit heel goed opwarmen. Dus makkelijk om van
te voren al te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met romige champignonsaus te bereiden
- Bestrooi de kippenblokjes met peper en zout en bak ze rondom aan in de olijfolie. Haal uit de pan en zet ze opzij.
- Bak in dezelfde pan de spekblokjes. Voeg dan eerst de gesnipperde ui en de knoflook en daarna de champignons toe en laat meebakken.
- Doe de crème fraiche en de bouillon erbij en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de kaas toe en laat deze smelten zodat er een mooie romige saus ontstaat.
- Doe de gebakken kip erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Laat het geheel nog even zachtjes sudderen op een klein pitje. Gebruik de maïzena om de gewenste sausdikte te krijgen.
- Maak af met vers gehakte peterselie (of bieslook)
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met pasta of rijst.