KookJij

Recept voor Kalkoenbout met uien en vruchtensaus

Een heerlijk kalkoenbout met uien en vruchtensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kiprecepten
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Marineer de kalkoen ca. 8 uur in de koelkast.
Pureer daarvoor de mango met 2 eetl. honing met chili.
Voeg tabasco, knoflook, paprika, de kerrie en de gember toe.
Bedek de kalkoen met het mengsel en schep zo nu en dan om.
Vul de volgende dag de pan of ovenschaal met de kalkoen.
Zet de oven tijdig aan op ca. 200°C.
Giet het vocht erbij en zet de schaal middenin de oven.
Laat dit ca. 1 uur met een deksel erop garen.
Open dan de pan en laat nog ca. 30 minuten garen.
Voeg het fruit, de uien, de overige honing bij de kalkoen.
Laat nog ca. 20 minuten garen.
Maak het kalkoengerecht op smaak met zout en suiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Hi beste Anna
Weer een succes nummer.
Ik 'spaar' grote stukken vlees, zoals kalkoenbout en weet vervolgens niet altijd wat ik ermee moet doen.
Dit is een exclusief recept wat ik velen aan kan raden.
Heb niet zo'n grote ovenschaal, maar heb de romertopf gebruikt , ging prima.
Daarnaast heb ik de bout ingekerfd, omdat de buitenkant bedekt was met vel, zodat de marinade beter intrekt. Hoe doe jij dat, het is een recept voor 4 kalkoenbouten, zoveel ruimte heb ik niet.
Maar ja ik ben ook alleen, dus 1 bout is voldoende.
Ga door met die bijzondere recepten, het vlees was totaal niet droog!!
Iets waar ik altijd bang voor ben bij kalkoen.grt en dank Hans:):)
hns

hns zegt:
Vervolg: Anna, Wat zijn kerstgroenten (bedoel je, zoiets als onderstaand) en een stomme vraag: heb je ditzelf ook gemaakt? (Ben altijd 'bang'dat het vlees van een bereide kalkoen droog is)?:):)
(Kerstgroenten:
200 g snijbonen; 200 g haricots verts; 1 courgette ;1 rode paprika; 1 e1 olijfolie; 1 tl balsamico azijn versgemalen zeezout en peper; een paar takjes verse basilicum.ed)


hns

hns zegt:
Hi Anna, is het niet droog, na de bereiding?
Hans:)