KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Oliebollen

Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 35 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Los het gist op in het water en meng het kort. Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand. Werk de vulling erdoor. Met de hand of een paar minuten met de mixer goed mengen. Laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen. Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden! Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie. Ververs de olie regelmatig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Grietje

zegt:
Kun je dit recept ook (met ee kleine aanpassing) gebruiken voor appelbeignets?
Cynthia

zegt:
Erg lekker recept, wel een een beetje een gekke kleur mix, maar dat maakt niet uit. Het rijst goed en ik heb een deel van de mix verdunt met wat melk en appel en ananas ringen gemaakt.
Cynthia

zegt:
Niet echt een makkelijk uitgelegt recept. Het is dat ik wel wat van bakken en oliebollen maken weet maar voor mensen die het recept te letterlijk nemen, die zullen geen suiker, kaneel of zout in het recept doen, want er staat niet bij wanneer je dat er in moet voegen. Ik ga het recept strakjes maken dus ik ben erg benieuwd.
Haages

zegt:
Echt heerlijk. Smullen maar
Hilde Dumont

zegt:
Heerlijk die smoutebollen :-)
Miepiestreepje

zegt:
Het deeg iets warmer wegzetten? Zeker niet op de tocht. Ik zet hem vaak in de hete luchtoven op 30 graden.

Ik heb dit jaar voor het eerst vier zakjes ipv drie zakjes gebruikt, maar ik vind de bollen toch iets teveel naar gist smaken. Denk dat we het deeg nog een keer terug moeten slaan en hopen dat de gistsmaak er dan een beetje uitgaat. Volgende keer weer terug naar drie. Dat is ook voldoende. Oja, en ik heb 300 gram rozijnen en 100 gram Krenten gebruikt omdat ik het anders te weinig vulling vind.

Verder uitstekend recept dat ik elk jaar weer opzoek!!
Koos

zegt:
Ik heb moeite om het beslag te laten rijzen. Heeft iemand een idee? Ik gebruik de zakjes van 7gr. Dus voor 2kg bloem 8 zakjes. Is er een manier om het beslag sneller te laten rijzen?
Anna Koudys

zegt:
Alles is in huis, dus morgen bakken maar! Dat wordt smullen! :-)
Lidy

zegt:
Eindelijk een recept voor oliebollen zonder toevoeging van melk. Ik weet dat mijn ouders dat ook altijd zonder melk deden. Tegenwoordig Doen ze er vaak (zo niet altijd melk bij). Zelfs de kant en klaar (zoals bij de bakker en supermarkt). Dat is dus heel sneu voor mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie.
Riet Pawluski

zegt:
Heel goed recept, en heb dit zelfde recept ook gemaakt met bier inplaats van water, ze waren heeeel lekker.