KookJij

Traditionele vruchtenbowl (familierecept)

Vruchtenbowl kregen wij vroeger thuis altijd met kerst en met zeer speciale gelegenheden. Een traditie die ik nog steeds maar al te graag in stand houd. Weckflessen met allerlei vruchten zoals kersen, pruimen enz. werden uit de kelder gehaald en in een grote schaal (of bak) geleegd. Sinaasappels, mandarijnen, bananen, peren, appels al wat er op dat moment voorradig was ging erbij. Alcohol ging er eigenlijk nooit in dus kon de hele familie jong en oud meesmullen. Elk jaar met kerstmis maak ik nog steeds een grote schaal met vruchtenbowl, al zijn de ingrediënten door de jaren heen wel enigszins veranderd en aangepast. De weckflessen werden vervangen door glazen potten uit de supermarkt en het vocht werd aangevuld met wijn. Maar 1 ding is zeker, het is er zeker niet minder lekker door geworden. En ik hoop dat de traditie nog lang in stand gehouden zal worden.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Traditionele vruchtenbowl (familierecept) te bereiden

  1. Schil al het fruit en snijd het in stukjes.
  2. Doe alle vruchten bij elkaar in een grote kom of bak.
  3. Giet er de wijn bij, zorg daarbij dat alle vruchten goed onder staan.
  4. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  5. Zet dit 12 tot 24 uur op een koele plek zodat alles goed kan intrekken.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Ideaal als je voor een grote groep een diner of een buffet moet organiseren. Je kunt dit ook al het beste een dag van te voren maken zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken, Je kunt ook een alcoholvrije versie maken door de wijn te vervangen door 1 liter druivensap.
Ik hoor om me heen dat iedereen zo zijn eigen "familierecept", de een maakte het met o.a. een fles rode wijn en een fles sinas met bovendien een blik fruitcocktail erbij. iemand anders gebruikt altijd een fles bruiswijn (Lambrusco) aangevuld met bruisend mineraalwater en anderen doen er weer een flinke dot slagroom op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst