KookJij
Lees meer Lees minder

Exotische recepten

Op deze pagina vind je de exotische recepten. Altijd al eens gefrituurde sprinkhanen willen proeven?

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Exotisch recepten

  1. Gefrituurde sprinkhanen
    Gefrituurde sprinkhanen
    Serveertips: Serveer met de chilisaus. Ook lekker spannend bij de borrel. Eet smakelijk! Ingredienten: sprinkhanen (gevriesdroogd verkrijgbaar bij de Sligro), 100 ml. Spa met prik (of ander prikwater), 50 gram bloem, zout, arachideolie om te frituren, voor de chilisaus:, 8 Spaanse pepertjes, zonder zaadjes en fijngesneden...
  2. Mopani Wurms
    Mopani Wurms
    Ik heb de rupsen gekocht via internet (levende) en tevens ook sprinkhanen. Weet niet wat ik daar mee doen moet, maar vind wel een gerecht. Binnenkort worde... Ingredienten: 2 kopjes gedroogde rupsen (toko), zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui in ringen gesneden, 1 tomaat in vieren gesneden, 1 eetlepel chilipoeder
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kippenvinken met warmoesstoemp met pickles
    Kippenvinken met warmoesstoemp met pickles Categorie Vlees
    . Ingredienten: Voor de kippenvinken:, 400 g kippengehakt, 2 kipfilets, 1 sjalot, ¼ bussel peterselie, 1 eierdooier, 50 g paneermeel, boter, olijfolie, peper, zout, Voor de stoemp:, 800 g aardappelen, 400 g snijbiet (warmoes), 200 g spe
  2. Varkenshaasjes met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade
    Varkenshaasjes met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade Categorie Vlees
    Varkenshaas laat zich heerlijk combineren met witlof. Doe hier spekjes bij, en het is genieten! Ingredienten: Voor het varkenshaasje:, 800 g varkenshaasje, 10 plakjes spek, 4 eetlepels ahornsiroop, 2 eetlepels arachideolie, 1 koffielepel mosterd, enkele takjes tijm, cayennepeper, peper, zout, Voor de aardappelen:, 800 g ratte-aa
  3. Videe van konijn met kervelpuree
    Videe van konijn met kervelpuree Categorie Vlees
    . Ingredienten: Voor de bouillon:, 1 konijn, 2 wortelen, 2 stengels selder, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 blaadje laurier, enkele takjes tijm, 2 l water, Voor de vulling:, 400 g kalfsgehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, 1 teen knoflook,
  4. Aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen
    Aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen Categorie met Vis
    . Ingredienten: 400 g bloemige aardappelen, 3 stronkjes witloof, 100 g handgepelde grijze garnalen, 2 uien, 50 g boter, 2 dl room, ½ l lichte gevogeltebouillon, 2 el fijngesneden bieslook, 2 stuks steranijs, peper en zout
  5. Aardappelsoep met Filet d'Anvers
    Aardappelsoep met Filet d'Anvers Categorie met Vlees
    . Ingredienten: 6 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g), 100 g filet d'Anvers, 2 grote preistengels, 2 uien, 1 l groentebouillon, 2 el olijfolie, peper en zout
  6. Vissoepje met hondshaai
    Vissoepje met hondshaai Categorie met Vis
    . Ingredienten: 400 g hondshaai filet, in stukken, 300 g schelpjes (kokkels of venusschelpen), 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 3 wortelen, 4 lente-uitjes, 1 l visbouillon, 200 ml droge witte wijn, 1 mespunt kerriepoeder, bote