-
Witloof-preisoep met appel
Categorie: met Groente
35 min
Ook lekker met verse, met de hand gepelde garnalen
Ingredienten: 1 kg grondwitloof, 1 witte ui, grof gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el olijfolie, wit van 2 preistengels, 1 grote, zoete appel, geschild en in stukjes gesneden, 1 1⁄2 l groentebouillon, snuifje kurkuma, zwarte...
-
Gevulde patisson
Categorie: Vegetarisch
45 min
Ingredienten: 1/2 courgette in blokjes gesneden, 1 th lepel gedroogde tijm, 650 gr gemengd gehakt, 2 teentjes look, fijngehakt, olijfolie, 2 tot 4 patissons (afhankelijk van de grootte), peper en zout, 1/2 rode paprika, in blokjes ges...
-
Tiramisu met twee soorten zalm en bieslook
Categorie: Koud
20 min
Ingredienten: 250 g Mascarpone Galbani, 3 eieren, 4 plakjes gerookte zalm, 200 g verse zalm, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gehakte bieslook, 4 bieslookstengels, 4 blinis, zout, peper van de molen
-
Kipfilet op grootmoeders wijze
Categorie: Gevogelte
30 min
Ingredienten: 4 kipfilets, 1 bakje champignons, 125 g zilveruitjes, 125 g spekreepjes, 1 dl bruin bier, 2 dl kalfsfond, peper en zout, boter
-
Gevulde patisson met couscous
Categorie: Vegetarisch
40 min
Ingredienten: 1 grote patisson, 2 courgettes, 4 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 koppen couscous (+ anderhalve kop water), 2 el olijfolie, 2 tl basilicum, 2 tl oregano, snuifje rozemarijn, zout & peper
-
Indiase kip met garam masala en yoghurt
Categorie: Overig
40 min
Heerlijke Indiase kip met garam masala en yoghurt
Ingredienten: 500 g kipfilet, in stukken, 1 duimgroot stukje gember, geraspt, 2 rode uien, fijngehakt, 2 el zonnebloemolie, 2 tl komijnzaad, 2 tl kurkuma, 2 tl gedroogde chilivlokken, 1 el garam masala, 1 el tomatenpuree, 1 el bruin...
-
Zeewolf met asperges
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
40 min
Ingredienten: 800 g zeewolffilet, 1 kg krielaardappelen, 1 bosje veldsla, 8 asperges, witte, 8 asperges, groene, 300 g erwt, diepvries, 1 dl room, 3 dl kippenbouillon, 150 g boter, 1 tl tijm, peper, zout
-
Preisoep met quenelles van hoevekip
Categorie: met Groente
60 min
Ingredienten: 3 preistronken, 3 dikke uien, 30 g boter, 1 el bloem, 2 l gevogeltebouillon, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 250 g kipfilet, 3 cl room, 1 eiwit, 1 ei, enkele takjes kervel, 1 el pistachenoten
-
Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel
Categorie: Koud
20 min
Ingredienten: 4 maatjesharingen, 100 g boontjes, 1 sjalot, 1 kleine appel, 1,5 el versgeraspte mierikswortel, 1 dl room, dille, peper en zout
-
Confituur van appels met kaneel (en met Calvados)
Categorie: Beleg
45 min
Ingredienten: ½ à 1 koffielepel kaneelpoeder, 5 cl calvados, 1 citroen, 6 dikke appels (1,2 kg), 900 g ruwe rietsuiker
-
Knapperige polenta met gebakken champignons
Categorie: Vegetarisch
30 min
Ingredienten: 700 ml groentebouillon, 70 g boter, 240 g polentameel, 8 stengels lente-ui, 400 g kastanjechampignons, 1 sjalotje, 1 teentje look, 3 takjes bladpeterselie, 1 citroen, versgemalen peper, zout, voor de mayonaise:, 2 eidooi...
-
Papillot van lotte & zeewolf
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Lotte is de Franse benaming van zeeduivel.
Ingredienten: 800 gram visfilet (lotte, zeewolf, roodbaars ...), 1 stokbrood, 1 scheutje Pernod, 1 venkel, 1 bakje kerstomaten, 2 teentjes knoflook, enkele takjes dragon, 1 pakje kervel, zout, peper
-
Ierse steak op de bbq met een tomatenslaatje
Categorie: Vlees
20 min
.
Ingredienten: 600 gram Ierse steak, 6 eetlepels sojasaus, 2 teentjes knoflook, een stukje gember, 6 eetlepels sesamolie, 4 lenteuitjes, 2 eetlepels sesamzaadjes, 4 trostomaten, 1 rode ui, 1 een bosje koriander, peper, zout
-
Thaise penang curry met garnalen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 200 ml kokosmelk, 1 zakje onoff spices Thaise penang-currypasta, een rode paprika in grote stukken, palmsuiker, vissaus, 200 gram rauwe gepelde garnalen, Thaise basilicum, verse groene peperkorrels
-
Biersoep
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 50 cl amberkleurig bier (Palm), Toevoegen, 50 cl goede kippenbouillon, 3 grote uien, 80 g gerookt spek, 1 kl griessuiker, een snuifje muskaatnoot, 5 cl room, een klontje Solo, 8 sneetjes getoast frans brood, 100 g gemale...
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers