Recept
« Terug naar recepten
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
PT30M
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
De inspiratie heb ik gehaald uit de menukaart van boscafé 't Hijgend hert in
Vijlen voor wat betreft het bier en de (abdij)kaas. Verder heb ik deze soep
uitgebreid naar eigen inzicht met (grot)champignons en gerookte spekjes,
om zo een goed gevulde maaltijdsoep neer te zetten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes te bereiden
- Smelt boter in een grote soeppan en fruit hierin de fijngesneden sjalotten, voeg de bloem toe en bak even mee.
- Schenk de bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf intussen goed roeren.
- Snij de abdijkaas in blokjes en voeg deze toe aan de bouillon. Laat de kaas smelten in de hete bouillon. Als de kaas gesmolten is, pureer je de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg het eerst het bier en daarna de mosterd toe aan de hete soep en meng het goed door elkaar.
- Bak de champignons kort in een beetje boter en voeg deze toe aan de soep.
- Bak de spekjes krokant en snij de lente ui in ringetjes.
- Schep de soep in kommen of borden en garneer met de spekjes en de fijn gesneden lente-ui.