KookJij

Vegetarische tajine met gegrilde feta

Een heerlijk vegetarische tajine met gegrilde feta recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Yunomi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vegetarische tajine met gegrilde feta te bereiden

Spoel de groenten grondig in koud water. Schil de raapjes en de wortelen. Snijd alle groenten in stukken van ongeveer gelijke grootte. Doe de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken.Hak de chilipeper fijn. Snijd de tomaten in fijne blokjes en houd ze opzij als garnituur.

Zet de tajine op het vuur en doe er wat Solo vloeibaar in. Voeg de groentenstukken toe en bak ze enkele minuten op hoog vuur.

Kruid met zout, komijn, de fijngesneden steeltjes van de bladpeterselie (de blaadjes gebruik je straks als garnituur net voor het opdienen), chilipeper en harissa.

Voeg nu de kikkererwten en de olijven toe aan de tajine. Giet het water over de groentjes en laat alles 20 minuutjes garen op een zacht vuurtje. Controleer of alle groenten beetgaar zijn en draai dan het vuur onder de tajine uit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg er de plakjes fetakaas op en zet ze een vijftal minuutjes onder de grill. Neem ze uit de oven als de fetaplakjes mooi bruin zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst