KookJij

Recept voor Orloffgebraad met Passendale

Passendale is een halfharde, authentieke kaas in de vorm van een boerenbrood, natuurlijk gerijpt met eetbare korst. Licht verteerbaar door zijn luchtige gaatjesstructuur.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: ilovecheese
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de tomaten in schijfjes, de sneden Passendale in twee en de sneden ham in vier.
  3. Snij het gebraad in plakken van 1 cm dik zonder volledig door te snijden zodat de plakken nog aan elkaar vastzitten. Kruid lichtjes met peper en zout en steek in elke opening ½ snede Passendale, ¼ snede ham en 1 schijfje tomaat.
  4. Bestrooi met Provençaalse kruiden en steek 2 brochettestokjes doorheen alles zodat het gebraad één geheel blijft. Leg het in een ovenschaal, bedruip met een beetje olijfolie en zet 40 min in de oven. Bedek het dan met aluminiumfolie en laat het nog 20 min bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ook dat komt goed ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Haha en een goede gevulde portemonnee :-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Toppie ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Of een aanhanger ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Dan misschien ook zorgen voor een dakkoffer ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat is beter, er staat nog genoeg op mijn verlanglijstje ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
En anders een uitstapje naar de zuiderburen :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat is ook nog een optie, al bestel ik niet graag etenswaren via internet.
Maar we komen er vast wel uit, gelukkig hebben we een goede 'kaasboer' in Amersfoort.
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
En anders is toch geen probleem, is hier http://www.dekaaswinkel.nl/producten/76/Passendale.html
en hier http://megakaas.nl/passendale-kaas via internet te bestellen, mevrouw Koudys;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat denk ik ook wel, ik kan niet vergelijken omdat ik de Passendale zelf niet ken, qua smaak. Maar ik zal het eens navragen bij de kaasspecialist, heer Elens ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Raclette kaas is wel totaal iets anders, kan toch niet dat er in Nederland geen degelijke vervanger is de Passendale;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dát klinkt goed, zeg! Al zal de Passendale hier lastig te verkrijgen zijn, vrees ik. Ik begrijp dat het een kaas is met een zachte smaak. Misschien dat de Raclette kaas een goede vervanger is?