Recept
« Terug naar recepten
					
						Witloof-preisoep met appel
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Witloof-preisoep met appel
Ook lekker met verse, met de hand gepelde garnalen 
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									hln
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Witloof-preisoep met appel te bereiden
- Snij het witloof middendoor en verwijder het onderste harde gedeelte, want dat smaakt bitter. Snij het witloof in stukken. Stoof de ui en de knoflook aan in olijfolie, voeg de prei en appel toe en stoof een drietal minuten. Voeg het witloof toe en stoof nog heel even mee. Niet te lang, want dan wordt de soep bitter. Voeg de groentebouillon, kurkuma en flink wat zwarte peper toe en laat 25 minuten sudderen. Mix en werk af met verse bieslook.
 
                    



 
					
Jeannine Van Immerseel zegt: