KookJij

Recept voor Tiramisu met twee soorten zalm en bieslook

Een heerlijk tiramisu met twee soorten zalm en bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: ilovetiramisu.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Scheid de eierdooiers van het eiwit.
Snij de verse zalm in blokjes van 1 cm.
Verwarm de olijfolie, voeg de verse zalmblokjes toe en laat 2 min bakken, werk af en met peper en zout en laten afkoelen.
Grill de blinis lichtjes.
Klop de eierdooiers stevig op tot een wit schuim, voeg de mascarpone, de bieslook en peper en zout toe.
Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.
Seveer in een glaasje of op een bord met onderaan een blini, daarop een laag gebakken zalmblokjes en tenslotte de mascarponebereiding. Laat het geheel gedurende enkele uren afkoelen, ideaal 12 tot 24 uur.
Serveer het geheel met een plakje gerookte zalm en stukjes gehakte bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

100.catherine

100.catherine zegt:
dit lijkt me heel lekker om met de feestdagen te maken, maar helaas heb ik iemand in huis die geen rauwe eieren mag hebben, weet er iemand een recept waarbij ik geen rauwe eieren moet gebruiken
derbyke

derbyke zegt:
Inderdaad Albert, wij Belgen spreken dan van wit kloppen, of gelijk jij het formuleerd licht kloppen. Veel succes :) Hilde Kookjij
Albert van Heck

Albert van Heck zegt:
Je kunt eierdooiers wel licht kloppen maar wit? Dat lukt volgens mij alleen maar met witte chocolade eieren. Zou natuurlijk ook kunnen, het is immers een nagerecht.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Albert, staat toch duidelijk stap voor stap uitgelegd in de bereiding. Als je de eierdooiers lang genoeg opklopt krijg je een schuimige witte massa. Groetjes, Hilde Kookjij
Albert van Heck

Albert van Heck zegt:
Kunt u het recept nog een nalezen. Snap niet zo veel van dit nagerecht. Eierdooiers tot stevig wit slaan?