Recept
« Terug naar recepten
Waldorfsalade met yacon
PT15M
Waldorfsalade met yacon
Yacon? Eerlijk gezegd had ik er nog nooit eerder van gehoord. Toen we onlangs aan het fietsen waren kwam ik deze tegen bij een kraampje
van een historische groentehof.
Ze hadden er o.a. allerlei pompoenen, pastinaak, boontjes, (spits)kool en
deze yacon dus. Ik vond ze wel een beetje op aardperen lijken (blijkt er ook
familie van te zijn) en omdat ik die erg lekker vind heb ik er een zakje van
deze yacon (ook wel "apple of the earth" genoemd) meegenomen.
Toen ik thuis ging googelen kwam ik erachter dat het toch iets anders was.
Dit recept dat ik op mijn zoektocht tegenkwam stond me wel aan en het
was ook erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Landzicht biologisch groente abonnement /in eigen keuken gemaakt, eigen tekst en eigen foto's
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waldorfsalade met yacon te bereiden
- Klop voor de dressing de yoghurt, mosterd, honing en citroensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schil de yacon en snijd in stukjes van 1 centimeter. Snijd de bleekselderij in plakjes. Hak de walnoten grof.
- Meng de yacon, bleekselderij en walnoten door de dressing. Garneer met wat blaadjes van de bleekselderij.
- Eventueel kun je deze salade ook mengen met rucola of een andere slamix.