KookJij

Recept voor Pannenkoek met boschampignons en eieren

Een heerlijk pannenkoek met boschampignons en eieren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Meng de bloem, 1 ei, 1 snuifje zout en de melk.
  2. Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan. Giet zodra de boter warm is een kleine pollepel beslag in de pan en kantel de pan zodat het beslag de bodem van de pan volledig bedekt. Bak op een zacht vuur tot de pannenkoek goudbruin kleurt en draai om, om de andere kant te kleuren. Leg de pannenkoek op een groot bord en bak verder tot alle beslag op is. Hou de pannenkoeken warm.
  3. Hak de sjalot fijn en fruit in 1 el olijfolie op een zacht vuur. Borstel de champignons schoon, verwijder het voetje. Voeg de champignons toe en sauteer op een hoog vuur terwijl je blijft roeren. Verwijder de champignons en voeg de verse kaas toe. Laat zachtjes smelten. Voeg de champignons terug toe en roer voorzichtig om. Hou warm.
  4. Maak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de champignons over de pannenkoeken en schik 1 ei op elke pannenkoek. Vouw de randen om. Werk af met rucolablaadjes en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst