Recept
« Terug naar recepten
Stroopwafel cheesecake
PT225M
Stroopwafel cheesecake
Stroopwafel cheesecake
Iedereen smult hiervan op een feestje: makkelijke no-bake cheesecake met stroopwafels
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
225 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
leukerecepten.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stroopwafel cheesecake te bereiden
- Breek of maal de grote stroopwafels in stukjes.
- Snijd het vanillestokjes door de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Klop de slagroom bijna stijf met de zakjes klop fix.
- Voeg de vanillemerg, vanillesuiker en gewone suiker toe en roer goed door.
- Voeg daarna beetje bij beetje de roomkaas toe.
- Klop het mengsel nog even door zodat er geen klonters meer in zitten, voeg dan de nogatine toe.
- Vet de springvorm in en bedek eventueel de bodem met bakpapier.
- Verwarm de stukjes stroopwafel kort in een pan of in de magnetron totdat ze een beetje zacht worden en de karamel iets vloeibaar begint te worden.
- Verdeel ongeveer de helft tot 2/3 deel van de stroopwafels om de bodem te bedekken.
- Druk zachtjes aan.
- Giet het roomkaasmengsel voor de helft erop en bestrooi met de rest van de koek (bewaar wat kruimels voor decoratie).
- Giet de rest van het mengel erbovenop en decoreer de taart met wat kruimels en mini stroopwafels.
- Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
- Haal de taart 15 minuten voor het serveren uit de koelkast, hierdoor voorkom je dat de bodem nog erg hard is door de koeling.