KookJij

Stroopwafel cheesecake

Stroopwafel cheesecake Iedereen smult hiervan op een feestje: makkelijke no-bake cheesecake met stroopwafels
Recept van:
Bereidingstijd: 225 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroopwafel cheesecake te bereiden

  1. Breek of maal de grote stroopwafels in stukjes.
  2. Snijd het vanillestokjes door de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  3. Klop de slagroom bijna stijf met de zakjes klop fix.
  4. Voeg de vanillemerg, vanillesuiker en gewone suiker toe en roer goed door.

  5. Voeg daarna beetje bij beetje de roomkaas toe.
  6. Klop het mengsel nog even door zodat er geen klonters meer in zitten, voeg dan de nogatine toe.
  7. Vet de springvorm in en bedek eventueel de bodem met bakpapier.
  8. Verwarm de stukjes stroopwafel kort in een pan of in de magnetron totdat ze een beetje zacht worden en de karamel iets vloeibaar begint te worden.

  9. Verdeel ongeveer de helft tot 2/3 deel van de stroopwafels om de bodem te bedekken.
  10. Druk zachtjes aan.
  11. Giet het roomkaasmengsel voor de helft erop en bestrooi met de rest van de koek (bewaar wat kruimels voor decoratie).
  12. Giet de rest van het mengel erbovenop en decoreer de taart met wat kruimels en mini stroopwafels.
  13. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  14. Haal de taart 15 minuten voor het serveren uit de koelkast, hierdoor voorkom je dat de bodem nog erg hard is door de koeling.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst