KookJij

Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus

Eenmaal een fan altijd een fan zullen we maar zeggen. Ik zocht een stoofpotje of ovenschotel en dit gerecht van Jeroen Meus stond me wel aan. Een heerlijk stoofpotje/ovenschotel ineen en een heerlijk geurende keuken er ook nog eens bij. Ik heb het stoofpotje hier en daar een beetje aangepast en de aardappelpuree en worteltjes uit de losse pols gemaakt. Alweer een prima samenwerking tussen Jeroen en mij.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Europese
Bron: Jeroen Meus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus te bereiden

  1.  Vlees in dobbelstenen snijden en in een koekenpan met warme olie met een klontboter erin rondom dichtschroeien tot ze een bruin kleurtje hebben. Bestrooien met peper en zout. Doe dit eventueel in 2 helften.
  2. Uien in (halve) ringen snijden en in warme olie in een braadpan glazig bakken.
  3. Doe de vleesstukjes bij de uien in de braadpan en schenk het bier in de koekenpan. Roer de aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook wordt gebracht (deglaceren). Zodra het bier kookt giet je het bij het vlees/uienmengsel in de braadpan.
  4. Voeg de tijm, laurier, kruidnagels, stroop en peper/zout toe.
  5. Besmeer het bruin brood royaal met mosterd en leg de boterhammen bovenop in de braadpan (met de besmeerde zijde naar onder).
  6. Schuif de (ovenvaste) braadpan met deksel erop in de oven, gedurende ongeveer 2 uur op 175 graden.
  7. Maak tegen de tijd dat het stoofvlees klaar is puree voor 4 personen en kook de groenten (bijvoorbeeld bospeentjes).
  8. Haal de braadpan uit de oven en verwijder zoveel mogelijk de kruiden en meng het brood door het stoofvlees.
  9. Schep het stoofvlees in een ovenschaal en verdeel de puree gelijkmatig over het vlees.
  10. Strooi een beetje geraspte pittige oude kaas over de aardappelpuree of strooi er wat paneermeel overheen.
  11. Zet de oven op grillstand en schuif de ovenschaal nog 5 minuten onder de grill. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst