KookJij

Hachee van Annemarie

Een heerlijk hachee van annemarie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Annemarie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hachee van Annemarie te bereiden

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukkken. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Fruit de ui 5 minuten mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en ongeveer 400 ml water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar. Voeg, als er te veel vocht verdampt, een extra scheut water toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Lekker met rodekool, gekookte aardappelen of verse frites. U kunt de hachee 1 dag van tevoren maken, de smaken kunnen dan goed intrekken. Verwarm onder af en toe roeren op laag vuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Truus

Truus zegt:
Dit overheerlijke gerecht stond ooit in de Allerhande. Ik heb het bewaard en het staat in de spruitjestijd regelmatig bij ons op tafel. Aardappeltjes, spruitjes en hachee van Annemarie. Verrukkelijk. Dank je wel Annemarie voor dit overheerlijke recept
els

els zegt:
Hallo,lekker recept 'n beetje naar het limburgs toe.
Kom ook eens bij mij kijken(onder de naam Els Meeuwsen),ik heb ook een lekkere hachee erop staan :)
beertje

beertje zegt:
Als je het blokje weglaat en inplaats van water bouillon neemt is het vele malen lekkerder.
Beertje:)