Recept
« Terug naar recepten
Stroopwafelcake
PT90M
Stroopwafelcake
StroopwafelcakeHeerlijke zoete cake met stukjes stroopwafel en een topping van een simpele karamel saus van fudge en stukjes stroopwafels
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
leukerecepten.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stroopwafelcake te bereiden
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit.
- Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig.
- Mix een voor een de eieren erdoor.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel erbij.
- Spatel of mix nog een keer goed door.
- Snijd of breek 5 stroopwafels in stukjes en spatel door het cakebeslag.
-
- Doe het beslag in de bakvorm.
- Zet de cakevorm circa 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is.
-
Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.
- Smelt de fudge au bain-marie, het duurt circa 10 minuten tot dit is veranderd in een karamelsaus.
- Verdeel de saus over de cake.
- Snijd of breek de laatste stroopwafel in kleine stukjes en verdeel over de karamelsaus.
- Tip: bewaar de cake afgedekt maximaal 4 dagen.