KookJij

Stroopwafelcake

StroopwafelcakeHeerlijke zoete cake met stukjes stroopwafel en een topping van een simpele karamel saus van fudge en stukjes stroopwafels
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroopwafelcake te bereiden

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit.
  3. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig.
  4. Mix een voor een de eieren erdoor.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel erbij.
  6. Spatel of mix nog een keer goed door.
  7. Snijd of breek 5 stroopwafels in stukjes en spatel door het cakebeslag.


  8. Doe het beslag in de bakvorm.
  9. Zet de cakevorm circa 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is.
  10. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.
  11. Smelt de fudge au bain-marie, het duurt circa 10 minuten tot dit is veranderd in een karamelsaus.
  12. Verdeel de saus over de cake.
  13. Snijd of breek de laatste stroopwafel in kleine stukjes en verdeel over de karamelsaus.
  14. Tip: bewaar de cake afgedekt maximaal 4 dagen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst