KookJij

Recept voor Indische Hachee

Een heerlijk indische hachee recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: berthe Meijer NRC kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin.
Vervolgens alle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik heb je recept meegenomen en dit komt zeker op tafel, ik ben wel van de stoofpotjes.
Gr.Els
Emmy

Emmy zegt:
Ik ben geen keukenprinses, maar het resultaat na een paar uur pruttelen is echt grandioos!
gea

gea zegt:
Goed zo Kees!!! Ik ben ook benieuwd hoe jullie het vinden..:p;):p;):p;):)
kees01

kees01 zegt:
Staat ook bij mij op het vuur, ben benieuwd!!:)
gea

gea zegt:
Het staat nu heel zacht te pruttelen en verrukkelijk te geuren:p:p:p
Corrie

Corrie zegt:
Dit recept heb ik van een vriendin en ga het deze week nog maken, ben benieuwd.
john klaver

john klaver zegt:
Heel lekker recept,
maar probeer inplaats van bruine suiker eens kaneel, ging bij mij per ongelijk maar pakte verrassend goed uit,
wel de suiker er uit laten, anders word het wel heel erg zoet.
Jacquie

Jacquie zegt:
:p Een overheerlijk recept! Variatie: neem ipv bruine suiker Goela Djawa (verkrijgbaar bij de toko)en doe er de laatste 10 minuten nog wat champignons bij...;)
Jan N.

Jan N. zegt:
Ja hoor. Lekker maken. Laten afkoelen. Fijn in de vriezer. De avond tevoren er uit zetten. Lekker eten!. Vr.gr. Jan.
polman

polman zegt:
vraagje kan ik dit ook in de vriezer doen moet voor tien pers en heb niet zn grootte keuken wil ik het van te voren maken zo doende
dorothy

dorothy zegt:
Ik heb het boek in de kast staan.
ik heb het gewijzgd.
Bob Bakker

Bob Bakker zegt:
Prima recept, maar het is niet van Doortje Haas. Het is woordelijk overgenomen uit een NRC-kookboek van Berthe Meier!
Anja

Anja zegt:
Ga dit recept proberen in de slowcooker.
Jolanda

Jolanda zegt:
:D lekker lang geprutteld, het is een super recept, erg lekker!
Anna

Anna zegt:
Nou, ik ben benieuwd, het staat nu te pruttelen, en het ruikt heerlijk!:D