KookJij

Gestoofd rundvlees uit Cambodja

Zelfde idee maar dan met kip heb ik ooit gegeten in een restaurant. Omdat ik het zo lekker vond heb ik gezocht naar een soortgelijk recept maar het enige wat in de buurt kwam was deze versie met rundvlees. Natuurlijk kun je ook kippendijen gebruiken in plaats van riblappen (en dat zal ik zelf ook nog wel een keertje doen) maar denk er dan wel aan om de stooftijd flink in te korten. Dat het geserveerd wordt met stokbrood (en een gekookt ei) is niet toevallig maar daaraan kun je de Franse invloeden herkennen. Natuurlijk is rijst en gewokte groenten ook een uitstekende combinatie. Of je doet het heel luxe met allebei.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: The Cambodia site/aangepast en in eigen keuken bereid en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofd rundvlees uit Cambodja te bereiden

  1. Doe de soja saus in een kom en voeg de eetlepel suiker toe. Snij rundvlees in grote blokken en voeg toe aan de soja mix. Laat het ongeveer een uur marineren.
  2. Verhit in een grote pan op een laag vuur de palmsuiker (rietsuiker) tot de suiker van kleur verandert. Voeg het rundvlees en andere ingrediënten toe en ongeveer 1/2 liter water (of runderbouillon).
  3. Breng aan de kook en zodra het kookt temper het vuur tot sudderen. Laat het geheel ongeveer 3 uur zachtjes sudderen. Na 2 uur af en toe checken en voeg water toe als nodig is. Na 3 uur zou het vlees gaar moeten zijn.
  4. Indien het gerecht direct opgediend wordt is het ‘t beste om het vlees eruit te halen en de saus in te koken tot de gewenste dikte is bereikt om op te dienen. Hoe langer de saus ingekookt wordt hoe sterker de smaak.
  5. Als u het gerecht bereidt om te bewaren (eigenlijk is het gerecht smakelijker de volgende dag) is dat prima te doen. Dit is een prima gerecht om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen.
  6. In dit geval kook de saus nog niet in, maar verdeel de hoeveelheid in porties en doe vlees en saus in bakjes om in te vriezen. Wanneer u het gerecht wilt eten kunt u een portie uit de diepvries halen en opwarmen in pan.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Dit gerecht gaat uitstekend samen met rijst en geroerbakte groenten, maar volgens de Franse invloeden eet je er stokbrood en een gekookt ei bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst