KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Een specifieke Noord-Amerikaanse keuken bestaat niet. Het noorden en westen gebruiken veel vis en wild. Het oosten kenmerkt zich door de vele immigranten-gerechten, terwijl het zuiden meer gericht is op o.a. Mexico.

Filters worden geladen

Amerikaanse recepten

    1. Heerlijk zoete worteltjes met een lekkere bite. Ingredienten: 1 pond kleine worteltjes, 2 a 3 el vloeibare honing, 1 a 2 el olijfolie, 2 el Dijon mosterd, 1 el verse peterselie fijngehakt, zout en peper
    2. Ingredienten: ong 800 gram snijbonen (heel), 1 ui in kleine stukjes, 2 el boter/ margarine, 1 tomaat in kleine stukjes, (een snufje ve-tsin), 1 bouillonblokje (runder/groente), nootmuskaat naar smaak, 1 el suiker, zout, 2 a 3 el water
    3. Lekker voor de luie zondag of voor drukke dagen, je kan dit een dag op voorhand maken en opwarmen. Als je ook het sap van de tomatenstukjes gebruikt kan je... Ingredienten: 1 Pak deeg voor hartige taart., 400 Gr. gehakt., 6 Eieren., 1 Blik tomatenstukjes op sap., 1 Zakje tacokruiden., 2 Tenen knoflook., 1 Klein blikje mais., 2 Rode pepers., 1 Rode paprika., 2 Uien., Geraspte kaas naar keus.

    4. Dit recept, dat uit Amerika komt heet daar Boston Butt from the Oven. Wij denken bij het horen van het woord butt aan een varkensbil. Maar er wordt hier be... Ingredienten: 3 pond varkensnek zonder been en vel (wel met een laagje spekvet), 6 eetlepels mooie olijfolie, 3 teentjes knoflook5 cc zeezout, 1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes, 1 eetlepel Dijon mosterd, een soeplepeltje (=8 cc) ver...
    5. Ingredienten: 2 zalmfilets, 1 el lichtbruine basterdsuiker, 1 el Dijonmosterd, 1 tl vloeibare honing, 2 tl boter, 1 el olijfolie, 1 el ketjap manis, zout en peper
    6. Een heel erg lekker nagerecht. Om je vingers bij af te likken! Ingredienten: 150 ml sterke koffie (espresso mag ook), 2 eetlepels Amaretto + extra, 1 doos boudoirkoekjes (lange vingers, 4 eiwitten, 1 snuifje zout, 200 gr mascarpone, 4 eetlepels poedersuiker, 150 gr donkere chocolade, 3 koffielepe...
    7. Ingredienten: 4 kippenbouten, 3 grote maggi (kippen)bouillonblokken en 4 kleintjes, 3 stengels verse sereh, 6 a 7 gedroogde salam blaadjes, 3 verse laos stronken van 8 a 9 cm, 1 eetl piment korrels, Bladselderij, 5 tenen knoflook, Wit...
    8. Ingredienten: Voor de bami:, 3 pakken dunne eiermie, zonnebloemolie, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 3 stukjes laos(galanga) vingerlengte, 2 eetlepels ketchup, 4 klontjes rietsuiker, 2 theelepels kentjoerpoeder, handvol kleine gedroogde...

    9. Ingredienten: 60 gram zelfrijzend bakmeel, 100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.), Faja Lobi Pinda-Sate saus, olie, snufje zout, 1 theelepel suiker, 1 rijpe bakbanaan
    10. Ingredienten: -200 gram rundergehakt, -1 ei, -4 hamburgerbroodjes, -tomatenketchup, -mosterd, -1 uitje fijngesnipperd, -1 augurk in plakjes, -eventueel cheddarkaas als je cheeseburgers wilt
    11. Ingredienten: 500 g half-om-half gehakt, 2 pakken diepvries bladerdeeg (20 stuks), 1 rode Adjoema peper, 1 klein uitje, 2 teentjes knoflook, 2 eierdooiers, 1 eetlepel ketjap manis, 1 afgestreken theelepel nootmuskaat, zout, zwarte pep...
    12. Ingredienten: 500 gram gehakt, 1 ui, Aromat (1 eetlepel), Sambal van de toko, Nootmuskaat (1 theelepel), Franse uiensoep in poedervorm, Boter, Bloem, Paneermeel, ei
    13. Ingredienten: Voor de roti pannenkoek:, 500 gr. tarwe bloem, 1 zakje dr. oetker bakpoeder, 500 gr. extra bloem, 1 theelepel zout, 1 kopje zonnebloem olie, 3 á 4 kopjes lauwwarm water, Voor de roti vulling:, 250 gram gele linzen, 5 eet...

    14. Ingredienten: 12 verse eieren, 12 eetlepels witte basterdsuiker, 13 eetlepels gezeefde tarwe of patisserie bloem, 1 zakje dr. oetker backing powder, mespuntje zout, suikermuisjes, 12 eetlepels gesmolten en afgekoelde roomboter (of zon...
    15. Ingredienten: 1 kg krab (alleen de duimen), 1 klein blik kokosmelk (santen), 10 volle eetlepels masala kerrie (Sur.toko), 2 bouillon blokjes, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 1 eetlepel rietsuiker, 1 verse peper, 10 pimentkorrels, bosje...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas Ingredienten: De vulling: 300 gr rundergehakt, 1 ei, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnippers, 35 gram tomatenpuree uit de tube , chilpoeder, paprika pikant poeder, 1 runderbouillonblokje, 10 cannellonipijpjes, De tomat
  2. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
  3. Simpele salade met vis
    Simpele salade met vis Categorie
    Een heerlijk simpele salade met een stukje koolvis. Natuurlijk kan er ook andere vis gebruikt worden. Ingredienten: Lenteui, Komkommer, romaine sla, Ei, Paprika, Zout, Peper, Dressing, Koolvis
  4. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  5. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  6. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  7. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  8. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  9. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  10. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)