KookJij

Kardoensoep

Een heerlijk kardoensoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: +/- 3 a 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kardoensoep te bereiden

Haal de bladeren af van de nerven.
Zodat we alleen de verse blaadjes overhouden.
Deze spoelen we goed schoon met wat citroensap om het verkleuren tegen te gaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Koos

Koos zegt:
Ik kende deze groente niet tot ik een maand geleden bij een volkstuinster een artisjok dacht te zien. Een kardoen was het. De eigenaresse had hem van een Turkse volkstuinder gekregen met het advies er soep van te maken met linzen.
Omdat me verteld werd dat alleen de nerven gegeten worden, heb ik daar soep van gemaakt. Eerst proef gekookt als groente uit het water. Zo onvoorstelbaar bitter dat ik twijfelde of dat een smakelijk gerecht kon worden. Een vegetarische soep van groentebouillon(blokjes) gemaakt met groene linzen een nacht geweekt.
Flinke ui of liever nog sjalotten en veel knoflook. De kardoen in stukjes gekookt en in de keukenmachine fijngemalen. Dat bij de linzensoep gevoegd, nog steeds erg bitter. Vervolgens flink creme fraiche er bij. Perfect.
De soep is nogal vezelrijk, dat komt waarschijnlijk dat ik te oude stengels gebruikte. Vervolgens ga ik ook het blad nog eens proberen. De plant is overigens erg mooi, zeker twee meter hoog en erg decoratief.
leo

leo zegt:
hallo Rietje, ik laat eerst het soeppakket op een laag pitje sudderen zo'n 2 uurtjes samen met de kruiden. dan doe ik de kardoen en ui erbij en laat het +/- een 1/2 uurtje gaar worden wel even eerst aan de kook brengen en dan op een laag pitje laten garen.(wat je zeg net als groentesoep)
Rietje

Rietje zegt:
Hallo,
Is het maken van kardoensoep hetzelfde als bij gewone groentesoep? Bij bereiding staat alleen de bladeren overhouden..?:o
Groetjes R..
leo

leo zegt:
Kardoen is een bladgroent wat gekweekt wordt bij hobby tuinder (is ook nog wel te koop bij de buitrnlandse tokoos) de smaak is moeilijk ,een beetje bitter en toch zoet,er zijn verschillende meningen van smaak een beetje artisjok (asperge)en ook een beetje naar je weet het niet.
je eet de jonge gebleekte bladstelen.
Wordt nog veel gegeten in Italie en Frankrijk
helmsing

helmsing zegt:
Hallo Leo,
Vertel me eens: Wat is "kardoen"?