KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Baka Bana (gebakken bakbanaan met beslag)

Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De bakbanaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.

TIP:

U kunt ze ook gewoon zonder beslag bakken:

Schil de bananen, snijdt ze over de lengte in stukken van circa 10 cm en bak ze in hete olie aan weerszijden goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

varo

varo zegt:
Eenvoudig en lekker :) Ook met gewone bananen is het erg lekker.
Willy

Willy zegt:
Zonder beslag, maar dan wel met een beetje zout en cayennepeper er over voor het in de olie gaat. Heerlijk!
willem

willem zegt:
Ik maakte gebakken bananen voor mijn dessert en dit is het perfecte recept, je kan het beslag meteen gebruiken en zorg dat je frituur mandje als je het met de frituur doet al op de bodem ligt en als je de banaan erin gooit geef je een tik, blijft die niet plakken aan het netje.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Angel, volgens mij als het beslag klaar is kan je beginnen te bakken. Veel succes, groetjes Hilde Kookjij
angel

angel zegt:
hoe lang moet het beslag blijven staan voordat het gebruikt wordt?
Anna

Anna zegt:
Wat bedoel je precies? De hoeveelheden staan toch duidelijk vermeld.
;)
lalalopsie

lalalopsie zegt:
Hoe veel moet je er eigenlijk in doen??

Greetzz Lalalopsie:p
HarryLohr

HarryLohr zegt:
De grotere supermarkten hebben ze ook (Jumbo, AH)
Mindy

Mindy zegt:
Hoi, Weten jullie waar ik bakbananen kan kopen? In een chinees winkeltje of kan het ook in de gewone supermarkt?
Anna

Anna zegt:
Beste Bakra,
Ik denk dat er bubbels gebruikt worden om het beslag luchtiger te maken, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon met water doen;) Wat ook een lekkere smaak geeft; als je de prik vervangt door een biersoort.;-)
Groetjes,
Anna.
KookJij.