KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Surinaamse roti kerrie kip, aardappel en kouseband

Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: marijke kuhn
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

in een kom 500 gr. meel, kuil in midden, olie, bakpoeder, zout, lauw water er in, mengen, moet plakkerige massa zijn. Net zolang meel toevoegen en kneden tot het deeg van de schone handen loslaat. Deeg laten rusten 10 min. Linzen wassen, en in pan doen met zoveel water dat de linzen net onder staan, knoflook, stukje ui, peper en zout en suiker toevoegen, zacht laten koken tot vocht verdampt is, af laten koelen. Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een groot ei, kuil in het midden maken, deeg vullen met 1 eetlepel linzen, deeg dicht vouwen, met handpalm platdrukken (vulling verdelen over het rondje) op met bloem bestoven aanrecht mooi rond uitrollen tot een pannenkoek, herhalen met de rest van het deeg. Koekenpan eerst heet maken daarna vuur matigen, insmeren met olie, roti plaat in de pan, bovenkant insmeren met olie, roti omdraaien, weer insmeren en omdraaien (3x) niet te lang aan één kant laten bakken, de roti met een taartschep elke keer omdraaien en op het bord leggen, telkens afdekken met schone theedoek, tot alle roti's gebakken zijn. Aardappels met water, bouillonblok, suiker en massala net gaar koken, niet te lang.
Kip wassen met azijn, afspoelen, beetje olie in de pan ui en knoflook fruiten, lepels massala toevoegen, even bakken, kip er bij bouillonblok, suiker, zwarte peper, beetje water en kip 30 min. gaar laten worden, evt. op het laatst de madame jeanette peper er boven op. Kouseband in dobbelsteentjes snijden, margarine in pan kouseband even roerbakken bouillonblok, zwarte peper en suiker erbij en klaar is kees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvette

zegt:
Ik zou voor dijbeenfilet gaan, een stuk malser vlees.
Barbara Metz

zegt:
Heb na lange tijd weer roti gemaakt. Het is "levensgevaarlijk" om Roti te maken voor échte surinaanse hindoestanen, want die zijn KRITISCH!! Heb de roti-pannenkoek gemaakt (weer) met bara-meel en....ik ben GESLAAGD!!!!! In de reactie-lijst heb ik al eens gereageerd, maar het is de moeite waard Bara-meel te proberen! De laatste keer heb ik dit gerecht gemaakt voor een etentje op een Suri/Holl.bruiloft voor 60 personen en de Suri-tak was enthousiast; ze wisten niet wie de kok was en vond het een fijn kompliment voor mij, een Indo:D:D
Niekie 1962

zegt:
Geweldig recept, kids en man smullen. Ik doe borrelhap-kipjes ipv drumsticks omdat het allemaal zo voedzaam is. Maar echt heerlijk!!!!
caroguzzi

zegt:
Heerlijk ! :p
caroguzzi

zegt:
Dit ga ik vanavond proberen, bedankt voor het recept.
Anna

zegt:
Ik zou beginnen met een koffiekopje, dan kun je altijd later nog wat toevoegen.
Groetjes,
Anna.
djoegoe

zegt:
Hoeveel is een kopje olie?
coby redel

zegt:
Hartelijk dank, ga ik gelijk proberen.
Wereldburger

zegt:
Werelds recept, kan me geen niet schelen van wie het is.
Surinamer

zegt:
Echt het domste wat ik ooit heb gehoord, dat roti geen surinaams gerecht is. We zijn allemaal gewoon surinamers en daar heb je idd wel verschillende volken. In nederland haal je ook roti bij de surinaamse winkel (Zo hoe blanke mensen het noemen) en niet bij de hindoestaanse winkel. Mijn moeder javaans en mijn vader creools. Maar als mensen me ouders vragen 'wat' ze zijn zeggen ze gewoon allebei: Ik ben surinaamse en niet ik ben javaans of creools. Dit zou ook betekenen dat dus NIKS surinaams is :S