KookJij

Recept voor Eiercake (Eksi koekoe)

Een heerlijk eiercake (eksi koekoe) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 25 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. (hete lucht) Bakblik invetten, bodem en zijkanten bedekken met bakpapier. Eieren (kamer temperatuur) samen in mixerkom mixen, essence toevoegen (hoogste snelheid) tot het schuimig begint te worden, bij beetjes de suiker toevoegen, ongeveer 10 minuten kloppen tot het een héél schuimige massa wordt. (als het begint in te zakken snelheid iets verlagen) Bij lepels vol het gezeefde bloem met bakpoeder en zout toevoegen, mixer op laagste stand draaien, voorzichtig in stralen de olie of boter toevoegen, (pas op dat het deeg z'n luchtigheid niet verliest)1 minuut op laagste snelheid mixen. Deeg direct, voorzichtig overdoen in bakblik(ken)
In het midden van hete oven plaatsen, 10 minuten op 200 gr. laten staan, daarna hitte terugbrengen naar 175 gr. oven pas na 30 minuten openen, met sateprikker of breinaald in het midden prikken, als het droog is is cake klaar. Direct bestrooien met suikermuisjes. Af laten koelen. Je kunt de taart met bakpapier en al uit het blik lichten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Patricia

Patricia zegt:
Na 3 mislukte pogingen door een ander recept met boter te hebben gebruikt, is hij nu perfect gelukt. Ik heb ipv boter olie gebruikt. Top recept! Dankjewel!
ditje

ditje zegt:
Dankje het is mij gelukt met mijn eerste eksi koekkoe, ik heb alles precies gedaan als u zei, het is lekker hoog en bruin en luchtig :p
jeanette

jeanette zegt:
Vandaag voor het eerst de eiercake gemaakt maar tijdens het bij zetten van de gesmolten boter ging het fout toen zakte de cake in........ ik ga het nogmaals proberen.
marielle

marielle zegt:
Helaas ging het op het laatste moment fout toen ik de gesmolte boter erbij deed....maar ik ga het nog maar één keer proberen :?
Anna

Anna zegt:
De categorie heb ik aangepast, Liske.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Liske

Liske zegt:
maar de categorie zal wel niet kloppen? Lijkt me nl. niet echt slank!
cakevrouwtje

cakevrouwtje zegt:
Ik heb van mijn leven nog nooit zo'n hoge cake uit de oven gehaald, haha hij is letterlijk de pan uit gerezen....snap het niet heb de cake als kind vaak genoeg met m'n moeder gemaakt maar zo'n creatie hebben we vroeger nooit gehad....groetjes.
natasha

natasha zegt:
Hoi, ik had de eierencake een paar keren geprobeerd maar ik krijg een laagje onderaan en mijn koek proeft nog naar ei , moet ik meer suiker of essence erbij zetten en moet ik volle lepels blom zetten? Alvast bedankt. Ik weet niet hoe dat laagje der was ,moest ik 't misschien langer in de oven laten of de temperatuur hoger of meer blom ...
Linda

Linda zegt:
Ik heb hem nu in de oven staan en hoop dat ik beginnersgeluk heb. Dat deze koek maar net zo lekker mag worden als ik hem van anderen heb gegeten ;)
willy

willy zegt:
Hij staat nu in de oven! Ben zo benieuwd:)
ilona

ilona zegt:
Hey Marijke,

Ik heb geen recepten meer van je ontvangen. Zat je me expres lekker te maken! Geintje!
Ik ben nog steeds benieuwd naar je kookboek.
Laat eff wat van je horen.
Groetjes Ilona:)
Angela

Angela zegt:
Heey,

Ik heb het proberen te maken en hij is een keer gelukt maar ik lees dat u ook een boek heeft en zou graag willen weten hoe dat boek heet?
Yvonne Helder

Yvonne Helder zegt:
Eindelijk, hij is in 1 keer gelukt, al jaren ben ik bezig met allerhande recepten, dan lukt de koek weer wel en dan weer niet ,maar dit recept is perfekt.:)
N.Prins

N.Prins zegt:
Tip: strooi in de vorm wat paneermeel en vervolgens bovenop wat paneermeel, wordt ie niet nat aan de onderkant én je hebt een knapperig laagje ;-)
Eldridge

Eldridge zegt:
Dit is wel 1 van de lastigste cakes om te maken hoor. Ik krijg vaak dat de bodem taai wordt met daarboven een luchtige laag erop. Voor de rest stort hij niet in of zo. Iemand nog enig idee hoe ik dit kan omzeilen? Moet de oven dan gewoon heel heet blijven (200°C) of juist lager (160°C)?
Bedankt voor jullie hulp!!

Tangi:o