KookJij

Recept voor Pangafilet uit de oven

Een heerlijk pangafilet uit de oven recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Laat de vis ontdooien, dep hem goed droog en kruid met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pangafilet in een met boter ingevette ovenschaal. Snijd de uien en tomaten in stukken. Bak eerst de uien 3 minuten, voeg dan de tomaten toe en bak dit samen nog eens 5 minuten. Roer er uitgeperste knoflook, het visbouillonblokje en de wijn door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de saus over de vis en laat die in ca. 15 minuten garen in de oven. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten goudbruin en schep ze met de basilicum en olijfolie extra vierge door de rijst. Serveer dit bij de pangafilet in tomatensaus.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

A. Huisen

A. Huisen zegt:
Ga dit recept binnenkort maken, lijkt me heel lekker.
franeke

franeke zegt:
Hmmmmmmmmmm dat is echt wel lekker! ZEKER PROBEREN !
Jaap de Reus

Jaap de Reus zegt:
Wij gaan het uitproberen. Lijkt ons erg lekker.
Mies

Mies zegt:
Een geweldig recept. Nu ook heerlijk bij gekookte aardappels.
H.

H. zegt:
Met de bereidingswijze van 15 minuten op 180 wordt de vis hier niet gaar. Moet ik de vis eerst bakken?
Lex

Lex zegt:
Wat een fenomenaal recept! Heb wel in plaats van 8 tomaten 3 tomaten en 3 wortels gedaan, maar was echt smullen geblazen! Had ook laagje mosterd over de vis gesmeerd, zeer aan te raden. Een dikke 10!;)
Lex

Lex zegt:
Recept ziet er keigoed uit, ga het vnv maken voor mijn zus en zwager. :)
veldmuis8

veldmuis8 zegt:
Ik ga hem vanavond uit proberen en heb er nu al zin in:p
jacqueline stoop

jacqueline stoop zegt:
Marcel, je hebt me gered gisteravond! Wat een top recept! Bedankt!!!
julia

julia zegt:
Staat in de oven, ben benieuwd.
Kees

Kees zegt:
Ik ga dit recept vanavond proberen. Trouwens verse pangasius is in Europa niet verkrijgbaar, deze vis wordt in Vietnam gekweekt in zoet water.:p:p
Bart

Bart zegt:
Echt top! We hebben ervan gesmuld. Meer van dit soort recepten graag.
Ton

Ton zegt:
Hallo allemaal,

Gebruik aub geen diepvriesvis maar als het even kan altijd vers.
Ik woon in frankrijk waar ik een pension heb en maak regelmatig panga klaar voor mijn gasten, als je echte verse hebt hoeft deze maar 8 a 10 minuten in een oven op 200-220 graden, en daarna is hij zo mals als boter!!!!
Succes allemaal
Peter

Peter zegt:
Hey,

Nou het was heerlijk.
Alleen moet het wel langer dan een kwartier in de oven.
Ik heb een hetelucht oven en moest er zeker 20-25 minuten in.
Maar bedankt ik ga dit vaker eten.
Emmely

Emmely zegt:
Gister klaargemaakt en het was heerlijk! Zeker een aanrader.