KookJij

Chili con carne

Een heerlijk chili con carne recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili con carne te bereiden

Bak 300 gram rundergehakt rul, bak daarna prei in ringetjes, gesnipperd uitje, gehakte knoflook en paprika in stukjes mee. 1 blik tomatenblokjes laten uitlekken, blokjes toevoegen. Het tomatensap gebruik je later samen met wat water om wat vocht in het gerecht te brengen zodat je het in de pan kunt stoven. Tomatenpuree erdoor mengen en daarna bruine bonen, rode bonen en een gedeelte van de maiskorrels afspoelen en mee verwarmen. Chili con carne op smaak brengen met oregano,paprikapoeder, chilipoeder en aromat. Stoofvocht toevoegen (sap en water) en ongeveer 20-30 minuutjes laten stoven op een laag vuurtje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jet

Jet zegt:
Lekker om de herfst in te zetten. Heb er zin in om dit vlg. week te maken. Bedankt voor je recept.
Tania

Tania zegt:
Succes, en 1 ingrediënt meer of minder komt helemaal niet zo nauw gewoon je eigen smaak volgen. Ook prima om restjes (biv. Doperwten uit de díepvres") te verwerken.:)
Rianne

Rianne zegt:
Ik ga het vanavond proberen.. Het lijkt me heel erg lekker en volgens mij ook nog redelijk betaalbaar.. Top!!:D
gea

gea zegt:
Alhoewel dit recept al lang op jouw kookprogramma staat, wil ik je even melden dat ik het een geweldig recept vind. Dank je wel dus :):p
kiki

kiki zegt:
Ik vind het wel lekker, alleen ik hou niet zo van bonen:p

xxxx kiki
kathy

kathy zegt:
Probeer het ook eens met jonge capucijners en aardappelpuree.
thasyl

thasyl zegt:
Ga het vanavond proberen, lijkt me lekker aangezien mijn oma het vroeger altijd kookte. ben benieuwd.
Joren

Joren zegt:
We hebben het gemaakt, maar veel te veel chili peper ingedaan. Het was veel te pittig, en hebben het jammer genoeg niet goed kunnen proeven. Door de pittigheid heen was het erg lekker. Heb alleen jammer genoeg na het eten boven de wc gehangen.
nellie van der Harst

nellie van der Harst zegt:
Ik miis de knoflook en ik zou chili boontjes nemen inplaats van kidney bonen met de saus dat is lekkerder dan water.
Liske

Liske zegt:
De tomatenpuree staat niet bij de ingrediënten. Ik zou de groenten roerbakken/wokken i.p.v. langzaam koken, want de hele vitamines gaan verloren en ook de smaak en kleur!
Tania

Tania zegt:
Volgende url knippen en in adresregel plakken. Dan kom je bij het filmpje via youtube. http://www.youtube.com/user/heefirst#p/u/47/CNsgyr7kRnQ
Jannie

Jannie zegt:
deze video kan ik niet openen, wat doe ik fout?
Ryan Zerp

Ryan Zerp zegt:
Ga dit nu maken maar ik geef er de salade en witte rijst bij...power food:p
Ab

Ab zegt:
Het was heerlijk, vanavond zitten smullen!!!
Urwie

Urwie zegt:
Verhipt!

D'r zit een video bij!
Wat leuk.

Tussen alle reclame gewoonweg de video niet opgemerkt.

Die video is erg duidelijk. Wat goed!!