Deze avocado-tomatensalade heb je in een mum van tijd gemaakt.
Zorg dat je een lekkere rijpe avocado hebt (Hass). Die zijn eigenlijk altijd goed.
Gebruik een lekkere rijpe vleestomaat, bijv. Coeur de Boeff, een smakelijke tomaat.
Recept
« Terug naar recepten
Avocado-tomatensalade met pesto
PT10M
Avocado-tomatensalade met pesto
Een eenvoudige en gezonde salade bestaande uit een vleestomaat, rijpe avocado, basilicumpesto en een lekkere dressing.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Avocado-tomatensalade met pesto te bereiden
- Meng de blokjes avocado direct na het snijden met het citroensap zodat ze niet bruin worden.
- Verdeel de plakjes tomaat, blokjes avocado en gesnipperd ui over een schaal.
- Klop een dressing van de pesto, azijn, olijfolie, zout, peper en honing.
Verdeel de dressing over de tomaten, avocado en ui.