KookJij

Avocado-tomatensalade met pesto

Een eenvoudige en gezonde salade bestaande uit een vleestomaat, rijpe avocado, basilicumpesto en een lekkere dressing.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Avocado-tomatensalade met pesto te bereiden

  1. Meng de blokjes avocado direct na het snijden met het citroensap zodat ze niet bruin worden.
  2. Verdeel de plakjes tomaat, blokjes avocado en gesnipperd ui over een schaal.
  3. Klop een dressing van de pesto, azijn, olijfolie, zout, peper en honing.
    Verdeel de dressing over de tomaten, avocado en ui.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze avocado-tomatensalade heb je in een mum van tijd gemaakt.
Zorg dat je een lekkere rijpe avocado hebt (Hass). Die zijn eigenlijk altijd goed.
Gebruik een lekkere rijpe vleestomaat, bijv. Coeur de Boeff, een smakelijke tomaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst