Recept
« Terug naar recepten
					
						Malse biefstuk met roomsaus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Malse biefstuk met roomsaus
Een heerlijk malse biefstuk met roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									monique ottenbros
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Malse biefstuk met roomsaus te bereiden
   -De oven voorverwarmen op 175C.
-De biefstukken heel kort (1 minuutje per kant) op hoog vuur bruin aanbakken.
-De biefstukken kruiden met peper en zout en in het midden van de oven leggen voor ongeveer 15 minuten (af en toe erop drukken of ze de gewenste gaarheid hebben).
-Intussen de champignons bruin aanbakken en uit de pan halen.
-De boter smelten in de pan en de bloem toevoegen, goed blijven roeren en even laten bakken.
-De bouillon er beetje bij beetje bij schenken onder voortdurend roeren.
-De peterselie, paprikapoeder, champignons en peperkorrels erbij doen en goed doorroeren, even laten pruttelen.
-Intussen de biefstukken uit de oven halen (indien ze de gewenste gaarheid hebben) en in aluminiumfolie laten rusten.
-Dan verder met de saus: roer de creme fraiche door de saus en verwarm deze.
-Als de saus te dik is dan wat water toevoegen.
-Even proeven en afkruiden met peper, paprikapoeder en evt. zout.
-Serveer de saus over de biefstukken.
										-De biefstukken heel kort (1 minuutje per kant) op hoog vuur bruin aanbakken.
-De biefstukken kruiden met peper en zout en in het midden van de oven leggen voor ongeveer 15 minuten (af en toe erop drukken of ze de gewenste gaarheid hebben).
-Intussen de champignons bruin aanbakken en uit de pan halen.
-De boter smelten in de pan en de bloem toevoegen, goed blijven roeren en even laten bakken.
-De bouillon er beetje bij beetje bij schenken onder voortdurend roeren.
-De peterselie, paprikapoeder, champignons en peperkorrels erbij doen en goed doorroeren, even laten pruttelen.
-Intussen de biefstukken uit de oven halen (indien ze de gewenste gaarheid hebben) en in aluminiumfolie laten rusten.
-Dan verder met de saus: roer de creme fraiche door de saus en verwarm deze.
-Als de saus te dik is dan wat water toevoegen.
-Even proeven en afkruiden met peper, paprikapoeder en evt. zout.
-Serveer de saus over de biefstukken.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Serveren met frietjes of vers en warm stokbrood en een lekkere salade.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									apu zegt:
 
									Gerard van der Leeuw zegt:
 
                    



 
					
apu zegt: