KookJij

Recept voor Quiche Lorraine

Een heerlijk quiche lorraine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin 45
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kneed in een kom de bloem met de boter,het ei en een mespunt zout tot een samenhangend deeg.Vorm van het deeg een dikke worst.Wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd het deeg in dunne plakjes en beleg er de taartvorm mee.Duw de stukjes goed tegen elkaar aan,zodat de bodem en randen helemaal zijn bedekt.Bak de spekjes in een droge koekenpan in 4 minuten goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas,spekjes en wat peper door.Schenk het mengsel in de taartvorm.Bak de quiche in 30 minuten goudbruin.Haal het resultaat uit de oven en laat het 10 minuten voor het aansnijden staan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kw3bb3l

kw3bb3l zegt:
We gaan het nu proberen! :P
keeskees

keeskees zegt:
@Chrisha:
huiswerk doen meisje!Het deeg voor een klassieke quiche is pate brisée, en daar gaat wel degelijk een ei in.Als je er uien in doet, dat mag, maar dan is het een quiche alsacienne.
lalala

lalala zegt:
ik ga het nu meteen maken marijke :):):):):):):):)
chrisha koningswijk

chrisha koningswijk zegt:
wat een vreemd quiche lorraine recept!!! door het deg horen helemaal geen eieren!Ten tweede ontbreken de uien!Door de vulling horen nog 3 grote uien die eerst aangefruit zijn!!:(:(
elvira

elvira zegt:
Ik heb de quiche ook gemaakt, maar was niet helemaal tevreden over het deeg.
Is de verhouding ei-bloem-boter wel goed? Het deeg werd bij mij te elastisch, te plakkerig, waardoor ik uiteindelijk meer bloem heb gebruikt... en dat proef je helaas. Misschien 1 klein ei gebruiken (ik heb een vrij groot ei gebruikt).
Ter vergelijking: bij appeltaart gebruik ik altijd 350 gram bloem, 125 gram boter en 1 ei... en natuurlijk 2 tl bakpoeder.. en dat zorgt voor een erg prettig, goed gestructureerd deeg. Misschien ook een idee voor de quiche?
Wies

Wies zegt:
Ik ga het nu METEEN maken! Het is voor de verjaardag van mijn dochter. Hopen dat iedereen hem lekker vind :D:P
tjeert

tjeert zegt:
Ik vond het een lekkere taart, ik heb hem met kerst gegeten en iedereen vond hem HEEL lekker:p maar mijn oma niet...-.-"
mirte

mirte zegt:
O-VER-HEER-LIJK!
melanie

melanie zegt:
Hoi Marijke, ziet er goed uit ik ga hem van de week uitproberen trouwens je zalm salade was bij ons barbecue goed aangeslagen groetjes Melanie,:D;)