Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis met rood fruit
PT30M
Clafoutis met rood fruit
Een heerlijk clafoutis met rood fruit recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clafoutis met rood fruit te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Klop de eieren los met de bloem. Voeg er de suiker en de room aan toe. Kloep goed glad.
3. Schil de kiwi's, snij ze in plakjes. Leg ze in laagjes in een diepe ovenschaal. Doe er de rode vruchten en het eimengsel bij. Werk af met amandelschilfers.
4. Zet ongeveer 20 minuten in het midden van de warme oven. Serveer lauw.
5. Lekker met een bolletje citroensorbet.
2. Klop de eieren los met de bloem. Voeg er de suiker en de room aan toe. Kloep goed glad.
3. Schil de kiwi's, snij ze in plakjes. Leg ze in laagjes in een diepe ovenschaal. Doe er de rode vruchten en het eimengsel bij. Werk af met amandelschilfers.
4. Zet ongeveer 20 minuten in het midden van de warme oven. Serveer lauw.
5. Lekker met een bolletje citroensorbet.