KookJij

Eendenborst met balsamicosaus

Een heerlijk eendenborst met balsamicosaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Franse vriendin!
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst met balsamicosaus te bereiden

De oven voorverwarmen op ± 100°C.
De vetlaag van de eendenborstfilets insnijden en het vlees. De knoflook in dunne plakjes snijden. De rozemarijnnaalden van de takjes halen. De eendenborsten goed droogdeppen en kruiden met zout en peper.

De eendenborsten in de hete olijfolie even goed aanbraden op de vetlaag. In de voorverwarmde bak leggen en 5 à 7 minuten langzaam verder garen. Braadvet bewaren.

In het braadvet de knoflook en rozemarijn kort bakken. Voeg de honing toe, en goed roeren totdat de honing is opgelost. Blussen met witte wijn en de balsamicoazijn. Goed inkoken tot een mooie saus.

De eendenborst in mooie repen snijden en presenteren op een bord. Een mooi torentje van (mijn) aardappel/appelpuree en rucola.
De saus over de eendenborst schenken en direct opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

peter

peter zegt:
Lijkt mij erg lekker maar ik doe er wel sinaasappel schijfjes bij en ga het maken bedankt.