KookJij

Frisse citroentaart

Een heerlijk frisse citroentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: maria van kooyk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frisse citroentaart te bereiden

Was de citroenen en rasp de schil en pers ze dan uit, zet sap en rasp weg.
Eieren loskloppen met suiker in een kom, een andere kom daarin de crème fraîche doen en glad roeren. Roer het sap en de rasp van de citroen door het eiermengsel en voeg de crème fraîche. In de koelkast zetten.
Deeg uitrollen in de vorm en met een vork gaatjes in prikken, even 15 minuten laten bakken in een oven van 175°C.
Dan uit de oven halen en bestrijken met de eidooier en de melk.en even 5 minuten terug zetten in de oven nu de temperatuur verlagen naar 150°C.
Daarna de vulling nog even doorroeren en in de bakvorm laten glijden dan ongeveer een uur in de oven terugzetten de taart is klaar als het mengsel mooi goudgeel van kleur is en het mengsel goed gestold is
De taart goed af laten koelen voor de gewenste stevigheid.

Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)

Opletten dat als je een springvorm gebruikt de vulling eruit kan lopen, liever een dichte bakvorm gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Syta

Syta zegt:
Dankje wel...fijn dat je het even helder maakte

Gr. Syta
rangvi

rangvi zegt:
Sorry, ik woon al zo lang in Frankrijk dat ik af en toe mijn NL een beetje vergeet : het is een kant en klare ronde deeg, opgerold in een cellofaanverpakking, hoef je maar zo uit te rollen in de vorm met het bakpapier ! Je vindt ze in alle grote supermarkten.
Syta

Syta zegt:
:( waar kan ik dat vinden ? ZANDDEEGLAP ?