KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Alle recepten

    1. Een keer wat anders dan een stamppot met spitskool. Dit keer een heerlijke ovenschotel, gegratineerd met kaas. Ingredienten: 1 spitskool, 500 gram gehakt, 1 ui, Aardappelpuree, Geraspte kaas, Zout, Peper, Kerrie
    2. Ingredienten: 300 gram spliterwten, 400 gram schouderkarbonades, 2 laurier blaadjes, 8 takjes bladselderij, 3 kruidenbouillontabletten, 200 gram knolselderij, 2 aardappelen, 2 uien, 200 gram prei, 300 gram winterwortel, 5 takjes peter...
    3. Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...

    4. Ingredienten: 8 varkenshaasbiefstukjes van ca. 60 g. of 3 hele haasjes, peper en zout, 1 eetlepel boter, 4 eetlepels vloeibare jus naturel, 2 fijngesneden sjalotten, 5 blaadjes laurier, 1 glas rode wijn, 1 knolselderij, 2 grote aardap...
    5. Ingredienten: Peper en zout, 600 gr. rundvlees, mager, 16 sneden brood, wit, 4 el. olie, 4 el. mayonaise, 2 el. kappertjes, 60 druppels worcestershiresaus, 2 stuks sjalotten, 2 stuks augurken
    6. Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
    7. Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper
    8. Een heerlijke stoofpot die je kunt serveren met aardappels of rijst, aan jou de keuze! Ingredienten: 1 kilo sucadelappen, 4 uien, 400 gram wortels, 400 gram prei, 0,3 liter runderbouillon, bakboter, peper, zout

    9. Soep is voor alle seizoenen !! Ingredienten: groene selder, aardappelen, ui, kippenbouillon, tijm, boter, peper, zout, room
    10. Ingredienten: 4 gespleten varkenspootjes (panklaar, Hoogvliet), zout en peper, 2 uien, fijn gehakt, 1 teentje knoflook fijn, 1 appel in stukjes, 4 el azijn, 2 kruidnagels, 2 tl chinees vijfkruidenpoeder, droog kruim van witbrood, bote...
    11. Ingredienten: 2 eetlepels boter, 3 preien in ringen, 3 eetlepels grove mosterd ( Limburgse uiteraard ), 3 kruimige aardappelen in blokjes, 7 1/2 dl kippenbouillon, 2 dl slagroom (niet perse nodig, zonder is ook lekker), versgemalen zw...
    12. Ingredienten: 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid, 2 eetl. olijfolie, 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 2 vleestomaten, ontveld,, zonder zaadjes in stukjes, 2 eetl. ouzo of Pernod, 125 ml de...
    13. Ingredienten: 200 g zalmfilet, in blokjes, 200 g tongfilet, 20 g gepelde garnalen, 4 dl visfumet, 75 g boter, 75 g bloem, 1 dl witte wijn, 4 dl room, 125 g champignons, 150 g gemalen kaas, zout, peper

    14. Ingredienten: 700 g lamsgehakt, 1 blok feta, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 blik tomatenblokjes, 1 klein blik tomatenpuree, 1 bol mozzarella, Griekse pasta, olijfolie, peper, zout
    15. Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gevulde koekoek met kruidige appelen
    Gevulde koekoek met kruidige appelen Categorie Gevogelte
    Dit gerecht is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ingredienten: 6 Jonagold-appelen, 4 El Calvados, 180 g verse boerenkaas, 1 Mechelse koekoek, 4 El boter, 1 El honing, 2 eetlepels olijfolie, 1 vanillestokje, mespuntje kaneel, 400 ml kippenbouillon, maiszetmeel, zout, peper
  2. Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen
    Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: 4 kwartels, 80 g boter, 8 takjes verse tijm, 12 kleine, vaste aardappelen, 300 g sperziebonen, 500 g Parijse champignons, 1 El olijfolie, 200 ml room, 1/2 tl 4 specerijen, 4 stengels bieslook, zout, zwarte peper
  3. Pannenkoek met boschampignons en eieren
    Pannenkoek met boschampignons en eieren Categorie Warm
    . Ingredienten: 150 g patisseriebloem, 5 eieren, 40 cl melk, boter, 1 sjalot, 300 g boschampignons, 200 g verse kaas met look en fijne kruiden, rucola, olijfolie, zeezout, zwarte peper van de molen
  4. Franse bonensoep
    Franse bonensoep Categorie Maaltijdsoepen
    . Ingredienten: 2 zakken Franse/Provençaalse roerbakgroente (AH), 3 pakken Tomatientje (Appelsientje), 1 pot (340 gr) Witte bonen in tomatensap, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 4 eetl. Olijfolie, Maggi (hot), Aromat, Pepe
  5. Courgettesaus
    Courgettesaus Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 kleine pot Pastasaus, basilicum, 250 gr. Champignons, 1 Courgette, 500 gr. Half-om-half gehakt, gekruid, 1 blikje Tomatenblokjes, 1 Ui, 1 theel. Gehakte knoflook, 2 eetl. Basilicum
  6. Shoarma - prei schotel uit de oven
    Shoarma - prei schotel uit de oven Categorie Ovenschotels
    Een ovenschotel met shoarma en groenten. Lekkere combinatie. Ingredienten: 300 gram vlees,ik had kalfsvlees maar kan ook met kip of varkensvleesreepjes, 3 preien in niet te klein gesneden, 1 grote ui in halve ringen, 125 gram of meer champignons in plakjes of in vieren, 6 aardappelen, geraspt
  7. Brinyal uit India
    Brinyal uit India Categorie Groenten
    Het gerecht heet eigenlijk brinyal thokku en is een zurig-kruidig aubergine gerecht uit India. Het wordt vaak gegeten met pulao (pilav rijst uit India) Ingredienten: 1 flinke grote ui snipperen, 3 teentejs knoflook snipperen, 4 grote tomaten ontzaden en ontvellen en in blokjes snijden, 5 curry blaadjes grof hakken, 2 aubergines in kleine stukjes snijden, 1 x 55 cc kunyit, 3 eetlepels
  8. RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit
    RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit Categorie Rijst
    Oorspronkelijk is pilav (pilaf) een rijstgerecht uit het middenoosten, dat met boter en uien wordt gebakken en vervolgens gegaard met bouillon en kruiden.... Ingredienten: 200 gram basmati rijst, 450 cc kokende kippenbouillon, 6 eetlepels gepelde pistache nootjes, 6 eetlepels geschaafde amandelen, 2 sjalotjes snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels (geklaarde) boter, 1 eetlep
  9. Spaanse paëlla
    Spaanse paëlla Categorie Wokken
    . Ingredienten: 1 pak Spaanse Paella (Knorr), 300 gr. Garnalen, roze, 500 gr. Kalkoenfilet, 3 eetl. Vloeibare margarine, 1 Ui, 400 ml Water
  10. Groentesoep (eenvoudig)
    Groentesoep (eenvoudig) Categorie met Groente
    . Ingredienten: 1 pot Basis voor soep groente (vegetarisch) (Maggi), 2 zakken Boeren soepgroente, 75 gr. Vermicelli, 250 gr. Runderpoelet, 250 gr. Soepballetjes, 1,5 liter water, Aromat, Maggi